Δωρεάν Μεταφορικά!

Για παραγγελίες άνω των 100.00 €

Ποδήλατο και παιδί: Οι κανόνες για την ασφάλεια του παιδιού σας

10/01/2018
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΦΕΣ
Ποδήλατο και παιδί: Οι κανόνες για την ασφάλεια του παιδιού σας

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ : ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ.

Παρακάτω θα παραθέσουμε τους απαραίτητους κανόνες που πρέπει να τηρούμε όλοι για την ασφάλεια των παιδιών κατά την ποδηλασία :

• Απαραίτητο αξεσουάρ είναι το προστατευτικό κράνος. Συμπληρωματικά μπορεί να χρησιμοποιεί και επιγονατίδες.

Αφού σκοτεινιάσει, εφοδιάστε το ποδήλατό του με αντανακλαστικά φώτα. Και φυσικά πρέπει να είστε μαζί του.

• Καλό είναι το παιδί να φοράει ρούχα με έντονα χρώματα ώστε να είναι ορατά από τους οδηγούς αυτοκινήτων, σε περίπτωση βέβαια που μιλάμε για μεγαλύτερο παιδί που μπορεί να ποδηλατίσει χωρίς συνοδεία και σε δρόμους με αυτοκίνητα.

• Μάθετε το παιδί να σέβεται τα φανάρια και τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, να τηρεί ευλαβικά τους κανόνες του κοκ

• Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε , στην περίπτωση που το παιδί βγει στο δρόμο ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί που έρχονται δεν μπορούν να δουν το παιδί οπότε καλό είναι να ελέγχει κάθε φορά εκείνο το δρόμο κι από τις δύο κατευθύνσεις.

Μεταφορά ποδηλάτου με μέσα σταθερής τροχιάς. (Mετρό,Tραμ, Hλεκτρικός κλπ)

04/01/2018
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΦΕΣ
Μεταφορά ποδηλάτου με μέσα σταθερής τροχιάς. (Mετρό,Tραμ, Hλεκτρικός κλπ)

Μεταφορά ποδηλάτου με μέσα σταθερής τροχιάς. (μετρό,τραμ, ηλεκτρικός κλπ)

Καταρχήν επιτρέπεται να επιβιβάσουμε μέχρι δύο ποδήλατα εξυπηρετούμενα από την τελευταία θύρα κάθε συρμού, όλες τις ημέρες και ώρες, δηλαδή από Δευτέρα έως και Κυριακή, από την έναρξη μέχρι και τη λήξη της λειτουργίας σε όλους ανεξαιρέτως τους σταθμούς.

Πέραν όμως όλων των παραπάνω, από την εφαρμογή της ανωτέρω πολιτικής μεταφοράς ποδηλάτων, εξακολουθούν να έχουν απόλυτη προτεραιότητα τα ΑμεΑ και τα άτομα που χρήζουν ειδικής βοήθειας (ηλικιωμένοι και εγκυμονούσες)

.

Η μεταφορά των ποδηλάτων των επιβαινόντων στους συρμούς γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή. Ειδικά στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων με τη χρήση ανελκυστήρων και προφανώς απαγορεύεται η χρήση κυλιόμενων κλιμάκων.

Καλό λοιπόν θα ήταν να τηρείτε ποδηλάτες τους παραπάνω κανονισμούς με στόχο του να κάνετε πιο εύκολη την καθημερινότητά σας αλλά και να μην δυσκολεύετε το επιβατικό κοινό.

Τα οφέλη του ποδηλάτου στην υγεία μας

20/12/2017
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΦΕΣ
Τα οφέλη του ποδηλάτου στην υγεία μας

«Τα οφέλη του ποδηλάτου στην υγεία μας»

Όλοι γνωρίζουμε , άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο ότι η ποδηλασία ως άσκηση, ακόμα και ως απλά βόλτα σίγουρα βοηθά την υγεία μας. Ίσως όμως δεν ξέρουμε ότι οι ευεργετικές επιδράσεις του πεταλιού για την υγεία και τον οργανισμό είναι πάρα πολλές. Μερικές ώρες ποδηλασίας μπορούν να μας προσφέρουν πολλαπλά οφέλη!

#Bikemall

Θα απαριθμήσουμε παρακάτω κάποια από αυτά:

1. Ψυχολογική ισορροπία. Το ποδήλατο προσφέρει ψυχολογική ισορροπία για δύο λόγους, αρχικά βλέπουμε διαφορετικά τοπία κα ηρεμούμε, ξεκουραζόμαστε και κατά δεύτερον, ενεργοποιούμε το ορμονικό μας σύστημα. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος, το στρες ακόμα και την ήπια κατάθλιψη.

2. Λύση στην αϋπνία. Με μια ολιγόλεπτη και ευχάριστη βόλτα μπορείς να κοιμηθείς πιο εύκολα και γαλήνια το βράδυ.

3. Ενίσχυση μυοσκελετικού συστήματος. Το ποδήλατο βοηθάει στην ενίσχυση του μυοσκελετικού συστήματος των κάτω άκρων, καθώς προετοιμάζει τις γυναίκες και τους άντρες να αντιμετωπίσουν την οστεοπόρωση.

4. Ενίσχυση οστικής πυκνότητας. Το ποδήλατο είναι από τις ελάχιστες δραστηριότητες που βοηθούν τόσο πολύ στην ενίσχυση της οστικής πυκνότητας, με σκοπό την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Ακόμη κι αν έχει οστεοπόρωση κανείς μπορεί σε συνεννόηση με τον ορθοπεδικό γιατρό του να κάνει ποδήλατο. Αν δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα στα πόδια μπορεί να κάνει ήπια ποδηλασία.

5. Αντιμετώπιση ισχιαλγίας – οσφυαλγίας. Ακόμη μία ευεργετική επίδραση του ποδηλάτου είναι η βοήθεια που προσφέρει σε όσους έχουν συμπτώματα ισχιαλγίας – οσφυαλγίας καθώς ενισχύει τους μυς (τους γλουτιαίους) που συγκρατούν τη λεκάνη του σώματος. Φροντίζουμε και γυμνάζουμε τους μυς μας.

6. Βελτίωση καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Με την ποδηλασία μπορεί να παρατηρηθεί βελτίωση στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Οι μεγαλύτεροι ποδηλατώντας λιγότερο και προφανώς οι νέοι περισσότερο, βέβαια θα πρέπει σίγουρα να ποδηλατούμε περίπου τέσσερις φορές τη βδομάδα. Αυτό επιτυγχάνεται με σταθερό ή μεταβαλλόμενο τέμπο. Και με διαδρομές σε όλα τα επίπεδα.

7. Κράμπες στην ποδική καμάρα. Με την ποδηλασία έχουμε ενίσχυση των μυών στην ποδική καμάρα (πατούσα). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανίζεται το πρόβλημα με τις κράμπες σ’ αυτό το σημείο.

8. Βελτίωση αντοχής. Είναι προφανές πως βοηθούμε στην αντοχή του οργανισμού, αλλά και της αναπνοής μας, καθώς πρόκειται για διαλειμματική γυμναστική.

9. Για όσους έχουν λίγα παραπάνω κιλά. Ποδήλατο μπορούν να κάνουν όλοι. Όσοι δε έχουν μερικά κιλά παραπάνω το ποδήλατο μπορεί να τους βοηθήσει να τα χάσουν. Με το ποδήλατο εκτός του ότι καίμε θερμίδες όπως με κάθε μέσο εκγύμνασης, βοηθά πολύ και στο πεπτικό σύστημα. Επίσης, αν επιθυμούμε να απαλλαγούμε από περιττά κιλά η γυμναστική που θα κάνουμε με το ποδήλατο θα πρέπει να είναι αεροβική.

Αποτέλεσμα εικόνας για ποδήλατο και υγεία

«Συμβουλές ώστε να μην αποκτήσουμε προβλήματα υγείας ποδηλατώντας»


Ύψος σέλας:

Ξεκινώντας κανείς το πετάλι θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσει το ύψος της σέλας του ποδηλάτου ανάλογα με το ύψος του έτσι ώστε να μην έχει προβλήματα στα πόδια του και ειδικά στα γόνατα. Τα πόδια μας εφόσον έχουμε ανέβει στο πετάλι και ποδηλατούμε δεν πρέπει να είναι ούτε τεντωμένα ούτε όμως και λυγισμένα, αυτό είναι το τρικ.

Είδος σέλας:

Οι αρχάριοι στο ξεκίνημα μπορεί να παραπονεθούν για πόνους στον ποπό τους. Υπάρχουν όμως σέλες πιο ανατομικές ή ειδικά καλύμματα που προσαρμόζονται στη σέλα.

Μετά την άσκηση:

Αν επιστρέφουμε σπίτι και είμαστε ιδρωμένοι καλό είναι να κάνουμε μπάνιο. Αν πάμε με το ποδήλατο στη δουλειά ή ενδεχομένως σε κάποιο προορισμό καλό θα είναι να έχουμε μαζί μας ρούχα ώστε να μπορούμε να αλλάξουμε και να μην μείνουμε με τα ιδρωμένα , ώστε να αποφύγουμε το κρύωμα.

Τι περιμένετε λοιπόν… πάρτε τα ποδήλατά σας και ξεκινήστε τις βόλτες, μόνο έτσι θα ανακαλύψετε πόσο ευεργετικό είναι το ποδήλατο στην υγεία σας.


Ασφάλιση Ποδηλάτου

23/05/2017
από Γιάννης Οικονόμου
Ασφάλιση Ποδηλάτου

Ιδιωτική ασφάλεια Ποδηλάτου

Το ποδήλατο έχει αρχίσει δυναμικά να εντάσσεται στα μέσα μετακίνησης των ανθρώπων στις πόλεις. Οι ποδηλάτες διεκδικούν τα δικαιώματα κυκλοφορίας τους, είτε ατομικά είτε οργανωμένα σε συλλόγους ποδηλασίας. Το Bikemall σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία ΙντερΣαλόνικα σας παρουσιάζει ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα ασφάλισης ποδηλάτου.


Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:

[Πρόγραμμα ασφάλισης Ποδηλάτου]

Συμπληρώστε την φόρμα και στείλτε την στο e mail της σελίδας μας info@bikemall.gr

Λάστιχα Ποδηλάτων

14/06/2016
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΦΕΣ
Λάστιχα Ποδηλάτων

Λάστιχα Ποδηλάτων


Εδώ Θα βρείτε χρήσιμα αρθράκια για τα είδη των ελαστικών ποδηλάτων που θα επιλέξετε.Ολοκληρωμένη συλλογή από επώνυμα ανταλλακτικά για κάθε τύπο ποδηλάτου

20/05/2016
από Γιάννης Οικονόμου
Ολοκληρωμένη συλλογή από επώνυμα ανταλλακτικά για κάθε τύπο ποδηλάτου

Ανταλλακτικά Ποδηλάτων

Μεγάλη και ολοκληρωμένη συλλογή από επώνυμα ανταλλακτικά για κάθε τύπο ποδηλάτου. Οι βασικές κατηγορίες επιλογής είναι ο σκελετός, το πιρούνι, οι ρόδες, το σύστημα μετάδοσης, τα φρένα, η σέλα, τα πετάλια, το τιμόνι και ο λαιμός. Καλό θα είναι να ξέρει κανείς τις προδιαγραφές του ανταλλακτικού και την συμβατότητα του με το ποδήλατο και τον εξοπλισμό του. Εδώ θα βρείτε διάφορα αρθράκια σχετικά με το πως θα επιλέξετε τα ανταλλακτικά του ποδηλάτου σας ανάλογα με την χρήση που κάνετε.

Ποδήλατα

17/05/2016
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΦΕΣ
Ποδήλατα

Χρήσιμα Ποδηλατικά άρθραΠαιδικά Ποδήλατα

10/05/2016
από ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Αξεσουάρ Ποδηλάτου

09/05/2016
από ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Αξεσουάρ Ποδηλάτου

Αξεσουάρ Ποδηλάτου

Εδώ θα μπορείτε να διαβάσετε διάφορα αρθράκια σχετικά με το πως να διαλέξετε τα κατάλληλα αξεσουάρ γι το ποδήλατο σας.


Ρούχα Ποδηλασίας - Χρήσιμες Συμβουλές

20/04/2016
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΦΕΣ

Ποδήλατο στο κρύο: Τα κατάλληλα ρούχα - Ποδηλατικός Ρουχισμός


Όταν το κρύο κάνει για τα καλά την εμφάνιση του επηρεάζει τους περισσότερους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες, αλλά και γενικά όλους όσους αθλούνται έξω. Πως θα προστατευτούμε, ωστόσο, από το κρύο έτσι ώστε να συνεχίσουμε να ποδηλατούμε με μεγαλύτερη άνεση την περίοδο αυτή; Ένας κατάλληλος συνδυασμός ρούχων θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω ρούχα ποδηλασίας:

 • Τρυπητή ή λεπτή ποδηλατική φανέλα από μικροΐνες
 • Ποδηλατική μπλούζα από ελαστικό ύφασμα με μακριά μανίκια
 • Μακρύ ποδηλατικό κολάν ή ποδηλατικό παντελόνι με μαξιλαράκι
 • Ποδηλατικά Αντιανεμικά ή Ποδηλατικά Μπουφάν (jackets ποδηλασίας)
 • Ποδηλατικό Αδιάβροχο (σε περίπτωση βροχής)
 • Ποδηλατικά Γάντια
 • Ποδηλατικές κάλτσες
 • Μπαντάνα ποδηλασίας
 • Ποδηλατικά Παπούτσια


Ντυνόμαστε ανάλογα - Ρούχα ποδηλασίας:

Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η θερμοκρασία του σώματος μας καθορίζουν σημαντικά το ντύσιμο μας στο ποδήλατο. Για παράδειγμα, όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 11-15C, φορέστε εσωτερικά μία τρυπητή ή λεπτή αμάνικη φανέλα από μικροΐνες. Μια μπλούζα για ποδηλάτες από ελαστικό χονδρό ύφασμα εξωτερικά είναι απαραίτητη. Φορέστε, επίσης, ποδηλατικά γάντια και ποδηλατική μπαντάνα. Όσον αφορά για το κάτω μέρος του σώματος, ντυθείτε με ποδηλατικό παντελόνι ή ποδηλατικό κολάν τα οποία θα πρέπει να περιέχουν πάντα μαξιλαράκι στην περιοχή της λεκάνης. Αν η θερμοκρασία που επικρατεί είναι αρκετά χαμηλή (<10C), μπορείτε να φορέσετε επιπλέον μια κοντή ποδηλατική μπλούζα εσωτερικά ή αντιανεμικό ποδηλατικό γιλέκο εξωτερικά μαζί με την μακρυμάνικη μπλούζα για ποδηλάτες. Εναλλακτικά, ένα ποδηλατικό τζάκετ fleece μαζί με μια ισοθερμική ποδηλατική φανέλα, πράγμα που θα συμβάλει στην διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός σας σε σταθερά επίπεδα. Σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι σημαντικό ρόλο στο ντύσιμο παίζει τόσο η θερμοκρασία του περιβάλλοντος όσο και η ένταση της άσκησης. Για παράδειγμα, όσο χαμηλή είναι η ένταση της άσκησης, τόσο περισσότερα ρούχα χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την θερμοκρασία του σώματος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, όσο αυξάνεται η ένταση της άσκησης τόσο αυξάνεται η παραγωγή θερμότητας του σώματος μας και γι' αυτό είναι καλό να φοράμε λιγότερα ρούχα.


Χρήσιμες συμβουλές- Ποδηλατικός Ρουχισμός

1.Τα ποδηλατικά ρούχα να είναι κατάλληλα π.χ. από διαπνέον υλικό για να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει έτσι ώστε η ποδηλασία να είναι ευχάριστη δραστηριότητα.2.Επίσης, πριν αποφασίσετε τι ρούχα ποδηλασίας θα φορέσετε αξίζει να συνυπολογίσετε ότι το πάνω μέρος του σώματος λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας και μειωμένης δραστηριότητας σε σχέση με τα πόδια κατά την διάρκεια της ποδηλασίας επηρεάζεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες.

3. Το ποδηλατικό αντιανεμικό τζάκετ είναι ιδανικό για τις παρατεταμένες κατηφόρες και όχι για το κρύο.


4. Να θυμάστε ότι φοράμε πάντα ποδηλατικό κράνος. Καλό επίσης είναι να φοράμε και ποδηλατικά γυαλιά ηλίου τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα για τον ποδηλάτη και τις δύσκολες συνθήκες.

Συμπερασματικά, ο ποδηλατικός ρουχισμός είναι απαραίτητος για την προστασία μας από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, η προσθήκη και η αφαίρεση ρουχισμού κατά την διάρκεια της ποδηλασίας μπορεί να κριθεί αναγκαία. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, να είστε σίγουροι, ότι κάθε προπόνηση ή βόλτα με το ποδήλατο σας θα είναι ευχάριστη και τον χειμώνα.


Το www.BikeMall.gr θα είναι εδώ για να σας δώσει και άλλες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να κάνετε άνετα και με ασφάλεια τις βόλτες σας με το ποδήλατο σας.

Όλο τον κατάλληλο ρουχισμό θα τον βρείτε στο σύνδεσμο http://www.bikemall.gr/rouxismos.html


Φτηνό ποδήλατο κάτω των 200 ευρώ

24/03/2016
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΦΕΣ

Πολύ παρεξηγημένα αυτά τα ποδήλατα!

Και έχουν την καλή απόδοση / τιμή, αν σκεφτείς πως τέτοια ποδήλατα τα κρατάνε 15 χρόνια, χωρίς καν να βάζουν λαδάκι στην αλυσίδα. Είναι τα ποδήλατα που συναντάμε στα πολυκαταστήματα και σε ποδηλατάδικα της γειτονιάς.
Δεν τα συναντάμε σε hi-tech ποδηλατάδικα, που για να πάρεις ποδήλατο πρέπει να σκάσεις 1-2 μισθούς, απλά όπως λέω συνέχεια πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε, για να πάρουμε το σωστό ποδήλατο, για την δουλειά που το θέλουμε! Ποιος θα πάρει ποδήλατο με 100-150-200 ευρώ; Αυτός που δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Και αυτός που δεν έχει να δώσει τον μισθό του για ποδήλατο. Βασικά είναι ένα ποδήλατο για μετακίνηση στην πόλη και γενικότερα ένα ποδήλατο μικρών αποστάσεων, ειδικά αν δεν είναι στο μέγεθος μας που είναι πολύ πιθανόν.

Θα αναφερθώ στο τι προσέχουμε για να διαλέξουμε ένα φτηνό ποδήλατο:

Αφού δούμε τα κομμάτια ένα-ένα και τι προσέχουμε στο κάθε κομμάτι,απλά θα αναφερθώ σε κατηγορία mtb αν και σε όλες τις κατηγόριες ισχύουν τα ίδια πράγματα.

ΣΚΕΛΕΤΟΣ


 • Είναι σιδερένιος ή πολύ φτηνός αλουμινίου.
 • Δεν βρίσκουμε πολλά νούμερα και έχουν μεγάλη ελαστικότητα.
 • Γενικότερα κοιτάμε να είναι όσο το δυνατόν ποιο κοντά στα μέτρα μας.
 • Αν και εδώ έχουμε έλλειψη από νούμερα, αλλά δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα μιας και το προορίζουμε για μικρές αποστάσεις σε κατοικημένες περιοχές.
 • Εδώ κοιτάμε την εμφάνιση γιατί ποιοτικά δύσκολα θα βρεις διαφορές.

ΤΡΟΧΟΙ

Εδώ συνήθως παίζουμε από 7 ταχύτητες και κάτω για 2 λόγους.
Γιατί από 8 ταχύτητες και πάνω έχεις συνήθως μπλοκάζ στον τροχό, που σημαίνει ότι δεν παίζει το σίδερο καλά με μπλοκαζ, είναι και επικίνδυνο να έχεις μπλοκάζ σε σιδερένιο σκελετό, εκτός αν είναι καλής ποιότητας χρωμόλη πράγμα σπάνιο! Δεύτερον ανεβάζει το κόστος! Μπορούμε να πάμε σε μονόπατη αν θέλουμε κάτι φτηνό, δίπατη αν θέλουμε κάτι ποιο αντοχής και έχουμε παραπανίσια κιλά (εδώ να τονίσω ότι οι γυναίκες έχουν πάντα παραπανίσια κιλά κατά την άποψη τους και οι άντρες έχουν γοητεία κατά την άποψη τους). Βεβαία υπάρχουν και μονόπατες που είναι καλής ποιότητας και αντοχής αλλά το συναντάμε σπάνια.
Η επιλογή δική σας!

ΛΑΣΤΙΧΑ– ΣΑΜΠΡΕΛΕΣ


Ελαστικά βάζουμε slik γιατί προορίζεται για την πόλη. Διάσταση 1.25-1.75, τα τρακτεροτά σπάνια λάστιχα ποδηλάτου είναι ιδανική λύση αν και τις περισσότερες φορές έρχονται με τέτοια. Σαμπρέλα δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο εκτός αν θέλεις να αποφύγεις κάποια μειονεκτήματα και πας σε ενισχυμένη σαμπρέλα ή σαμπρέλα dh, απλά προσθέτεις βάρος περίπου 1kgr. Τιμή απλής σαμπρέλας 5 ευρώ. Τιμή ενισχυμένης 7-10 ευρώ. Είναι σημαντικό εάν κάνεις χρήση του ποδηλάτου σου μόνο στην πόλη να πάρεις λάστιχα ποδηλάτου χωρίς τακούνι.

ΣΕΛΑ

Εδώ παρόλο που η σέλα ποδηλάτου είναι σημαντικό κομμάτι, επειδή μιλάμε για ένα ποδήλατο μικρών αποστάσεων, βλέπουμε μια σέλα που να μας βολεύει και να είναι όμορφη. Συνήθως θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποια σέλα που να ταιριάζει για την χρήση που θέλετε αλλά σε δεύτερο χρόνο.

ΛΑΙΜΟΙ-ΤΙΜΟΝΙΑ-ΝΤΙΖΑ ΣΕΛΑΣ

Τα ανταλλακτικά ποδηλάτου που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι πρώτης ποιότητας αλλά δεν θα σας δημιουργήσουν κανέναα πρόβληαμ.Ότι έχει πάνω είναι μια χαρά κοιτάμε μόνο ομορφιά και πάλι.


ΠΙΣΩ ΣΑΣΜΑΝ – ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ (ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ)


Κοιτάμε να είναι μια επώνυμη και όχι μια no-name, made in china.
Συνήθως παίζουν shimano, sram σε ποιοτικές.

ΚΑΣΕΤΑ-ΓΡΑΝΑΖΙΑ

Εδώ συνήθως βάζουμε shimano-sram ή κάποια συμβατή, για βρίσκεις και εύκολα εξωλκείς για όταν θέλεις να την αφαιρέσεις για λόγους καθαριότητας-service.

ΑΛΥΣΙΔΑ

Αναλώσιμο και θέλει μόνο καθάρισμα και λάδι για να μας βγάλει πολλά χλμ. Δε χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την κατηγορία ποδηλάτων.

ΔΙΣΚΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ούτε εδώ έχουμε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, μιας και αλλά πράγματα είναι ποιο σημαντικά, απλά αν μπορέσουμε να βάλουμε μια αλουμινίου έχει καλώς, αν όχι καλή καρδιά.

ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΒΗ

Προτιμούμε μια κλειστού τύπου, μεγάλης αντοχής και να μην θέλει τόσο συχνή συντήρηση.

ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Εδώ υπάρχουν 2 κατηγορίες αυτά με μοχλουδάκια και αυτά με grips, που είναι σαν να γυρνάς όλο το χερούλι για να αλλάξει ταχύτητα. Προσωπικά προτιμώ τα πρώτα, γιατί τα αλλά μετά από καιρό γλιστράνε τα χέρια σου και δυσκολεύεσαι να αλλάξεις ταχύτητες. Το μόνο που πρέπει να δώσετε σημασία είναι να είναι πάλι κάτι επώνυμο shimano-sram.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σε αυτή την κατηγορία ποδηλάτων μιλάμε για σιδερένιες αναρτήσεις ποδηλάτων, που μετά από λίγο δεν λειτουργούν και όταν λειτουργούν δεν διαβάζουν τίποτα. Απλά προσθέτουν αστάθεια στο ποδήλατο. Προτιμήστε ένα απλό σιδερένιο πιρούνι που θα πηγαίνει και πιο γρήγορα μέσα στην πόλη.

ΦΡΕΝΑ

Εδώ προτιμούμε αλουμινίου v-brake. Τα δισκόφρενα είναι κάκιστης ποιότητας και τα περισσότερα δεν δέχονται ανταλλακτικά τακάκια. Είχα δει κάποτε ένα από κοντά και τρόμαξα!! Ένα απλό αλουμινίου v-brake που είναι καλορυθμισμένο και καλοσυντηρημένο δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα. Να πω επίσης πως συνήθως τα ποδήλατα αυτά έρχονται με v-brake σιδερένια τα οποία δεν κάνουν. Τα ποδήλατα αυτής της κατηγορίας δεν συνίστανται για μεγάλες αποστάσεις (γιατί είναι πιο ευπαθή), αλλά για μέσα στην πόλη για αποστάσεις max 5 χλμ είναι ότι πρέπει.Αν και έχω δει άτομα να κάνουν 50-60 χλμ πορεία με τέτοια ποδήλατα χωρίς πρόβλημα και έναν γύρο Ελλάδας.Το άλλο πρόβλημα είναι να βρεις κατάστημα να σου κάνει τις όποιες αλλαγές θέλεις. Να σου κάνει για να το φέρεις στο max των δυνατοτήτων του.

Απλά ελπίζω να βοήθησα σε αυτήν την παρεξηγημένη κατηγορία ποδηλάτων.

Ποδηλατικές Διαδρομές Στην Αθήνα

21/03/2016
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΦΕΣ

Διαδρομές για ποδήλατο στα Νότια Προάστια της Αττικής

Μετά από έρευνα σας παρουσιάζουμε τις ποδηλατικές οδούς όπου μπορείτε να ακολουθήσετε εάν διαμένετε στα νότια προάστια της Αττικής.


Σταθμός Μετρό Νέου Κόσμου - Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης Ίλιον 12.6 km

Θησείο - Ίλιον - Θησείο 18.6 km μετ' επιστροφής

Θησείο - Περιστέρι (Μπουρνάζι) - Θησείο 12.9 km μετ' επιστροφής
Λίγη κίνηση, ασφαλής

Θησείο - Πατήσια (αρχές λεωφόρου Γαλατσίου)- Θησείο 11.2 km μετ' επιστροφής

Θησείο - Καλλιθέα (Πλατεία Δαβάκη) - Θησείο 8.2 km μετ' επιστροφής

Θησείο - Ψυχικό (Πλατεία Αγίας Σοφίας)- Θησείο 14.3 km μετ' επιστροφής

Θησείο - Φάληρο (Σταθμός Ηλεκτρικού)- Θησείο 15 km μετ' επιστροφής
Λίγη κίνηση, ασφαλής

Κολωνός (Λένορμαν - Παγκράτι (1ο Νεκροταφείο) 6.1 km
Ασφαλή

Νέος Κόσμος (Φραντζή) - Πανεπιστημιούπολη 10 km μετ' επιστροφής

Καισαριανή (Σκοπευτήριο) - Πλατεία Υμηττού2.2 km
Ασφαλής, λίγη κίνηση, και αποφεύγει τις ανηφόρες

Νίκαια Καλλιθέα Ελληνικό Νίκαια 30.7 km μετ' επιστροφής
Από κεντρικούς δρόμους

Κέντρο - Σταθμός Μετρό Αγ.Δημητρίου
Λίγη κίνηση, ασφαλής, με μια μεγάλη ανηφόρα

Σταθμός Μετρό Αγ.Δημητρίου - Κέντρο 3.7 km
Λίγη κίνηση, ασφαλής

Παραλία Πράπα - Ηλιούπολη 5.1 km
Λίγη κίνηση, ασφαλής, ελαφριά ανηφορική

Σταθμός Αγ.Δημητρίου - Παραλία Βούλας 11.6 km
Λίγη κίνηση, ελαφριά κατηφορική, χρησιμοποιεί μερικούς δρόμους αντίθετης ροής με χαμηλή όμως κίνηση.

Νέο Φάληρο - Διόνυσος - Πεντέλη - Νέο Φάληρο 73,2 km

Νέο Φάληρο-Πειραιάς-Μοναστηράκι 7.6km
ευθεια,ήσυχος δρομος με δενδράκια

Καλαμάκι - Δάφνη Ήρεμη αλλά ανηφορική, με λίγους μονόδρομους και χωματόδρομους

Άνω Πατήσια - Κολωνός 4,6 km

Βύρωνας - Μεσογείων 09.5km

Μεσογείων - Βύρωνας 10.2km

Αθήνα - Βύρωνας 5.5km

Βύρωνας - Ζωγράφου 3.6km
αρκετα ανηφορική διαδρομή

Άλιμος-Αργυρούπολη-Π.Φάληρο 13.1km
κίνηση στους κεντρικούς,ασφάλεια και ηρεμία στους παραλιακούς δρόμους

Γήπεδο Καραισκάκη- Ανω Καλαμάκι 9.2km

Ανω καλαμάκι-Θησείο 7.9Km

Λ.Βουλιαγμένης(νότια/ύψος ηλιουπολης) -> Πειραιάς (40 λεπτά) 11.6 Km
ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝΗΦΟΡΑ - άνετη διαδρομή.

γεφυρα πουλοπουλου (θησειο) - νεα σμυρνη 5.4km

νεα σμυρνη - γεφυρα πουλοπουλου (θησειο) 6.1km

Παπάγος-ΟΑΚΑ(Νερατζιώτισσα)-Παπάγος 18.1 χλμ
Απαιτούμενος χρόνος : 1-1.30 ώρα ανάλογα το επίπεδο ποδηλασίας.
Περιλαμβάνει αρκετές ευθείες, λίγες ανηφόρες, μία παρατεταμένη απ Λ.Κύμης προς Νερατζιωτίσσης μέχρι την Κηφισίας και στα τελευταία 2 χλμ της επιστροφης απο Μεσογείων ανεβαίνοντας πρός Χολαργό και Παπάγο.

Ποδηλατόδρομος Κηφησιά - Μελίσσια 4 Km 20'
Ο ποδηλατόδρομος ξεκινά λίγο πάνω από τον ΗΣΑΠ και τελειώνει κάτω από τα φανάρια της Ερυθραίας (Χαρ. Τρικούπη και Κηφησιάς)

Άνω Μελίσσια -Δουκ. Πλακέντιας

Λουτρά Αλίμου - Φάληρο - Ιλισός - Κεραμικός 15,32 χλμ.

Μοσχάτο - Βουλιαγμένη Αρκετά ασφαλής και πολύ ωραία με θέα θάλασσα. 19-20 χλμ.

πηγή: http://www.podilates.gr/node/11

Ρύθμιση μπροστινού ντεραγιέ

22/01/2016
από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΦΦΕΣ
Ρύθμιση μπροστινού ντεραγιέ

Ένα φοβερό άρθρο που θα σας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με την ρύθμιση του εμπρόσθιου ντεραγιέ.

Πηγή www.podilates.gr

1. Αλλάζεις ταχύτητες από τη λεβιεδομανέτα και θέτεις τη αλυσίδα πάνω στο δίσκο μικρότερης διαμέτρου, οπότε ο εκτροχιαστής συστέλλεται.
2. Βιδώνεις τον ρεγουλατόρο (λίγο πριν τερματίσει) ώστε να βγουν όλα τα μπόσικα στο συρματόσχοινο.
3. Ξεσφίγγεις τη βίδα που συγκρατεί το συρματόσχοινο κι έτσι έχεις ελέυθερο-μαζεμένο (τερματισμένο το ελατήριο) τον εκτροχιαστή πάνω στον κάθετο σωλήνα.
4. Βιδώνεις/ξεβιδώνεις κάθε μία από τις 2 βίδες μέχρι να καταλάβεις ποια κάνει τι, ήτοι συστολή/διαστολή του εκτροχιαστή.
5. Αφού βρεις την κατάλληλη παίζεις ώστε το (εξωτερικό ως προς τον δ/β) πλαϊνό του εκτροχιαστή να απέχει ~1 χιλιοστό από την αλυσίδα η οποία βρίσκεται πάνω στο μικρότερο δίσκο.
6. Τεντώνεις το συρματόσχοινο όχι τόσο ώστε να διασταλεί ο εκτροχιαστής και σφίγγεις τη βίδα που συγκρατεί το συρματόσχοινο.
7. (το βήμα 1.) Αλλάζεις ταχύτητες από τη λεβιεδομανέτα και θέτεις τη αλυσίδα πάνω στο δίσκο μεγαλύτερης διαμέτρου, οπότε ο εκτροχιαστής διαστέλλεται.
8. (το βήμα 5.) Παίζεις με την άλλη βίδα ώστε το (εξωτερικό ως προς τον δ/β) πλαϊνό του εκτροχιαστή να απέχει ~1 χιλιοστό από την αλυσίδα η οποία βρίσκεται πάνω στο μεγαλύτερο δίσκο.
9. Επαναλαμβάνεις τα βήματα 5. & 8. μέχρι να βρεις τη βέλτιστη απόσταση των αντίστοιχων πλαϊνών του εκτροχιαστή ώστε να μην ακουμπά στην αλυσίδα.
Σίγουρα δεν θα το πετύχεις με την πρώτη.

Όπως θα καταλάβεις το εύρος κίνησης του εκτροχιαστή μεταξύ 1-3ου δισκακιού ώστε αυτός να μην ακουμπά στην αλυσίδα είναι ~1,5 χιλιοστό, αν δώσεις μεγαλύτερη απόσταση τότε οι αλλαγές δεν θα γίνονται σωστά.
Τον ρεγουλατόρο δεν τον πειράζω γιατί μου χαλάει την ευκολία αλλαγής των ταχυτήτων.

Πρέπει να έχεις το ποδήλατο πάνω σε επιδαπέδιο σταντ ώστε η πίσω ρόδα να γυρνά ελέυθερα και να μπορείς να κάνεις τις αλλαγές ταχυτήτων.

Αν έχεις αγοράσει πρόσφατα το ποδήλατο πρέπει να πας στον ποδηλατά σου να σου πάρει τους τζόγους και γενικά να το δει... είναι δωρεάν.

Ρύθμιση εμπρόσθιου εκτροχιαστή http://www.cyclist.gr/article.php?id=2372
Ρύθμιση οπίσθιου εκτροχιαστή http://www.cyclist.gr/article.php?id=1338

http://www.youtube.com/watch?v=mGgidUE8drE (1 Adjusting a v-brake)
http://www.youtube.com/watch?v=D0Xt_QCHD1U (2 Adjusting a rear derailleur)
http://www.youtube.com/watch?v=OfK7K4BuyKk (3 Repairing a broken chain)
http://www.youtube.com/watch?v=bsU2nEf2Tpc (4 Installing a new chain)
http://www.youtube.com/watch?v=J2N0t4OEUbc (5 Lubing a chain)
http://www.youtube.com/watch?v=xkGBajG4TPc (6 Adv. rear derailleur adjustment)
http://www.youtube.com/watch?v=YpndZOhlGd0 (7 Flat tire repair)
http://www.youtube.com/watch?v=1jiFSlqq90U (8 Seat & seatpost replacement)
http://www.youtube.com/watch?v=ngm6dr-1na0 (9 Front derailleur adjustment)
http://www.youtube.com/watch?v=x0H7zbSvdAc (10 Overall mountain bike setup)

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!