Δωρεάν Μεταφορικά!

Για παραγγελίες άνω των 100.00 €

Φτηνό ποδήλατο κάτω των 200 ευρώ

24/03/2016
από BIKEMALL BIKEMALL

Πολύ παρεξηγημένα αυτά τα ποδήλατα!

Και έχουν την καλή απόδοση / τιμή, αν σκεφτείς πως τέτοια ποδήλατα τα κρατάνε 15 χρόνια, χωρίς καν να βάζουν λαδάκι στην αλυσίδα. Είναι τα ποδήλατα που συναντάμε στα πολυκαταστήματα και σε ποδηλατάδικα της γειτονιάς.
Δεν τα συναντάμε σε hi-tech ποδηλατάδικα, που για να πάρεις ποδήλατο πρέπει να σκάσεις 1-2 μισθούς, απλά όπως λέω συνέχεια πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε, για να πάρουμε το σωστό ποδήλατο, για την δουλειά που το θέλουμε! Ποιος θα πάρει ποδήλατο με 100-150-200 ευρώ; Αυτός που δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Και αυτός που δεν έχει να δώσει τον μισθό του για ποδήλατο. Βασικά είναι ένα ποδήλατο για μετακίνηση στην πόλη και γενικότερα ένα ποδήλατο μικρών αποστάσεων, ειδικά αν δεν είναι στο μέγεθος μας που είναι πολύ πιθανόν.

Θα αναφερθώ στο τι προσέχουμε για να διαλέξουμε ένα φτηνό ποδήλατο:

Αφού δούμε τα κομμάτια ένα-ένα και τι προσέχουμε στο κάθε κομμάτι,απλά θα αναφερθώ σε κατηγορία mtb αν και σε όλες τις κατηγόριες ισχύουν τα ίδια πράγματα.

ΣΚΕΛΕΤΟΣ


  • Είναι σιδερένιος ή πολύ φτηνός αλουμινίου.
  • Δεν βρίσκουμε πολλά νούμερα και έχουν μεγάλη ελαστικότητα.
  • Γενικότερα κοιτάμε να είναι όσο το δυνατόν ποιο κοντά στα μέτρα μας.
  • Αν και εδώ έχουμε έλλειψη από νούμερα, αλλά δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα μιας και το προορίζουμε για μικρές αποστάσεις σε κατοικημένες περιοχές.
  • Εδώ κοιτάμε την εμφάνιση γιατί ποιοτικά δύσκολα θα βρεις διαφορές.

ΤΡΟΧΟΙ

Εδώ συνήθως παίζουμε από 7 ταχύτητες και κάτω για 2 λόγους.
Γιατί από 8 ταχύτητες και πάνω έχεις συνήθως μπλοκάζ στον τροχό, που σημαίνει ότι δεν παίζει το σίδερο καλά με μπλοκαζ, είναι και επικίνδυνο να έχεις μπλοκάζ σε σιδερένιο σκελετό, εκτός αν είναι καλής ποιότητας χρωμόλη πράγμα σπάνιο! Δεύτερον ανεβάζει το κόστος! Μπορούμε να πάμε σε μονόπατη αν θέλουμε κάτι φτηνό, δίπατη αν θέλουμε κάτι ποιο αντοχής και έχουμε παραπανίσια κιλά (εδώ να τονίσω ότι οι γυναίκες έχουν πάντα παραπανίσια κιλά κατά την άποψη τους και οι άντρες έχουν γοητεία κατά την άποψη τους). Βεβαία υπάρχουν και μονόπατες που είναι καλής ποιότητας και αντοχής αλλά το συναντάμε σπάνια.
Η επιλογή δική σας!

ΛΑΣΤΙΧΑ– ΣΑΜΠΡΕΛΕΣ


Ελαστικά βάζουμε slik γιατί προορίζεται για την πόλη. Διάσταση 1.25-1.75, τα τρακτεροτά σπάνια λάστιχα ποδηλάτου είναι ιδανική λύση αν και τις περισσότερες φορές έρχονται με τέτοια. Σαμπρέλα δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο εκτός αν θέλεις να αποφύγεις κάποια μειονεκτήματα και πας σε ενισχυμένη σαμπρέλα ή σαμπρέλα dh, απλά προσθέτεις βάρος περίπου 1kgr. Τιμή απλής σαμπρέλας 5 ευρώ. Τιμή ενισχυμένης 7-10 ευρώ. Είναι σημαντικό εάν κάνεις χρήση του ποδηλάτου σου μόνο στην πόλη να πάρεις λάστιχα ποδηλάτου χωρίς τακούνι.

ΣΕΛΑ

Εδώ παρόλο που η σέλα ποδηλάτου είναι σημαντικό κομμάτι, επειδή μιλάμε για ένα ποδήλατο μικρών αποστάσεων, βλέπουμε μια σέλα που να μας βολεύει και να είναι όμορφη. Συνήθως θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποια σέλα που να ταιριάζει για την χρήση που θέλετε αλλά σε δεύτερο χρόνο.

ΛΑΙΜΟΙ-ΤΙΜΟΝΙΑ-ΝΤΙΖΑ ΣΕΛΑΣ

Τα ανταλλακτικά ποδηλάτου που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι πρώτης ποιότητας αλλά δεν θα σας δημιουργήσουν κανέναα πρόβληαμ.Ότι έχει πάνω είναι μια χαρά κοιτάμε μόνο ομορφιά και πάλι.


ΠΙΣΩ ΣΑΣΜΑΝ – ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ (ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ)

Κοιτάμε να είναι μια επώνυμη και όχι μια no-name, made in china.
Συνήθως παίζουν shimano, sram σε ποιοτικές.

ΚΑΣΕΤΑ-ΓΡΑΝΑΖΙΑ

Εδώ συνήθως βάζουμε shimano-sram ή κάποια συμβατή, για βρίσκεις και εύκολα εξωλκείς για όταν θέλεις να την αφαιρέσεις για λόγους καθαριότητας-service.

ΑΛΥΣΙΔΑ

Αναλώσιμο και θέλει μόνο καθάρισμα και λάδι για να μας βγάλει πολλά χλμ. Δε χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την κατηγορία ποδηλάτων.

ΔΙΣΚΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ούτε εδώ έχουμε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, μιας και αλλά πράγματα είναι ποιο σημαντικά, απλά αν μπορέσουμε να βάλουμε μια αλουμινίου έχει καλώς, αν όχι καλή καρδιά.

ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΒΗ

Προτιμούμε μια κλειστού τύπου, μεγάλης αντοχής και να μην θέλει τόσο συχνή συντήρηση.

ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Εδώ υπάρχουν 2 κατηγορίες αυτά με μοχλουδάκια και αυτά με grips, που είναι σαν να γυρνάς όλο το χερούλι για να αλλάξει ταχύτητα. Προσωπικά προτιμώ τα πρώτα, γιατί τα αλλά μετά από καιρό γλιστράνε τα χέρια σου και δυσκολεύεσαι να αλλάξεις ταχύτητες. Το μόνο που πρέπει να δώσετε σημασία είναι να είναι πάλι κάτι επώνυμο shimano-sram.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σε αυτή την κατηγορία ποδηλάτων μιλάμε για σιδερένιες αναρτήσεις ποδηλάτων, που μετά από λίγο δεν λειτουργούν και όταν λειτουργούν δεν διαβάζουν τίποτα. Απλά προσθέτουν αστάθεια στο ποδήλατο. Προτιμήστε ένα απλό σιδερένιο πιρούνι που θα πηγαίνει και πιο γρήγορα μέσα στην πόλη.

ΦΡΕΝΑ

Εδώ προτιμούμε αλουμινίου v-brake. Τα δισκόφρενα είναι κάκιστης ποιότητας και τα περισσότερα δεν δέχονται ανταλλακτικά τακάκια. Είχα δει κάποτε ένα από κοντά και τρόμαξα!! Ένα απλό αλουμινίου v-brake που είναι καλορυθμισμένο και καλοσυντηρημένο δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα. Να πω επίσης πως συνήθως τα ποδήλατα αυτά έρχονται με v-brake σιδερένια τα οποία δεν κάνουν. Τα ποδήλατα αυτής της κατηγορίας δεν συνίστανται για μεγάλες αποστάσεις (γιατί είναι πιο ευπαθή), αλλά για μέσα στην πόλη για αποστάσεις max 5 χλμ είναι ότι πρέπει.Αν και έχω δει άτομα να κάνουν 50-60 χλμ πορεία με τέτοια ποδήλατα χωρίς πρόβλημα και έναν γύρο Ελλάδας.Το άλλο πρόβλημα είναι να βρεις κατάστημα να σου κάνει τις όποιες αλλαγές θέλεις. Να σου κάνει για να το φέρεις στο max των δυνατοτήτων του.

Απλά ελπίζω να βοήθησα σε αυτήν την παρεξηγημένη κατηγορία ποδηλάτων.

minimized="true"

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!