Δωρεάν Μεταφορικά!

Για παραγγελίες άνω των 100.00 €

Αγορά ποδηλάτου - Οδηγός αγοράς ποδηλάτου - Όσα πρέπει να ξέρετε!

14/05/2024
από ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Αγορά ποδηλάτου - ποδηλατα

Σε αυτόν το σύντομο οδηγό αγοράς ποδηλάτου θα βρείτε πληροφορίες για τις βασικές διαφορές ανάμεσα στα ποδήλατα της κάθε κατηγορίας, ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας.

Ποδήλατα ΔρόμουΣε αυτή την κατηγορία συναντάμε συνήθως τα πιο ελαφριά ποδηλατα που σε συνδυασμό με την σπορ θέση οδήγησης και την καλή ποιότητα κύλισης που έχουν (λόγω των λεπτών ελαστικών τους) είναι ιδανικά για μεγάλες αποστάσεις, προπονήσεις, αλλά και για τις πιο γρήγορες βόλτες που μπορούμε να κάνουμε με ένα ποδήλατο.

Η θέση οδήγησης τους είναι επιθετική και προτείνονται για χρήση σε καλή άσφαλτο μιας και δεν είναι το δυνατό τους σημείο η απορρόφηση κραδασμών αλλά ούτε και η καλή πρόσφυση σε ανώμαλα εδάφη.

Ποδήλατα Fitness & Urban

Ποδήλατα fitness & urban

Σε αυτή την κατηγορία θα συναντήσουμε κυρίως ποδηλατα με σχετικά χαμηλό βάρος (μιας και δεν έχουν αναρτήσεις), 28άρηδες τροχούς με ελαστικά 700χ23 έως 700χ35 (ανάλογα τον κατασκευαστή και την κατηγορία τιμής του ποδηλάτου) που συνήθως μπορούμε να αλλάξουμε με μικρότερης ή μεγαλύτερης διάστασης.

Στην κατηγορία αυτή κάποια ποδηλατα έχουν πιο αυστηρή γεωμετρία ( ίδια με των ποδηλάτων δρόμου ) και ελαστικά 700χ23, και κάποια πιο ήπια θέση οδήγησης και ελαστικά 700χ28 και πάνω.

Τα ποδηλατα urban & fitness προτείνονται για χρήση στην πόλη (βόλτες και μετακινήσεις), αλλά και για μεγαλύτερες ασφάλτινες διαδρομές. Η θέση οδήγησης τους είναι σχετικά επιθετική, αλλά διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, τον κατασκευαστή και το εύρος τιμής του κάθε ποδηλάτου.

Ποδήλατα TrekkingΣε αυτή την κατηγορία συναντάμε ποδηλατα με εμπρόσθια ανάρτηση, τροχούς 28 ιντσών και είναι ίσως η καταλληλότερη κατηγορία για κάποιον που θέλει ένα ποδήλατο να κινείται σχεδόν παντού με άνεση. Τα ποδήλατα Trekking έχουν σχετικά άνετη θέση οδήγησης, αλλά πάλι εξαρτάται από το κάθε μοντέλο και κατασκευαστή.

Προτείνονται για μικτή χρήση (και άσφαλτο και χώμα) και είναι ιδανικά για ποδηλάτες με μη εξειδικευμένες ανάγκες, π.χ σκληρή χωμάτινη χρήση ή αγώνες δρόμου.

Ποδήλατα CityΣτην κατηγορία αυτή θα συναντήσουμε ποδήλατα εξοπλισμένα με φώτα, λασπωτήρες και σχάρα. Υπάρχουν κάποια μοντέλα με πιο λίγες ταχύτητες και πιο όρθια θέση οδήγησης, αλλά υπάρχουν και μοντέλα για πιο απαιτητική χρήση με πολλές ταχύτητες που μπορούν να σας συντροφέψουν άνετα στις εξορμήσεις σας και εκτός πόλης.

Η γεωμετρία τους είναι άνετη και προτείνονται για χρήση σε άσφαλτο αλλά και ήπιους χωματόδρομους.

Ποδήλατα ΒουνούΤα ποδήλατα Mountain προορίζονται για χρήση σε ανώμαλο έδαφος και συνήθως διαθέτουν εμπρόσθιες αναρτήσεις (hardtail), αλλά υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν αναρτήσεις και μπροστά και πίσω (full suspension) και χωρίζονται σε 3 υποκατηγορίες με βάση το μέγεθος των τροχών τους: Mountain bike 26", Mountain bike 27.5" & Mountain bike 29".

Οι συνολικές διαφορές που έχουν τα Mountain με βάση τον τροχό τους είναι ότι: ο τροχός 26" μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και πιο επιθετική θέση οδήγησης ενώ τα ο τροχός 29" προσφέρει πιο εύκολο πέρασμα εμποδίων, πιο όρθια θέση οδήγησης και μεγαλύτερη ταχύτητα και ο τροχός 27.5 είναι κάπου στη μέση από τις 2 άλλες κατηγορίες.

Τα ποδηλατα Mountain μπορούν να κινηθούν σε όλα τα τερέν αλλά αν η κύρια χρήση τους είναι για "ανώμαλα" εδάφη, μιας και σε ασφάλτινες διαδρομές ή καλούς χωματόδρομους, θα είναι πιο "κουραστικά" σε σχέση με κάποιες άλλες κατηγορίες.

Γυναικεία ποδήλαταΕδώ συναντάμε ποδήλατα από διάφορες κατηγορίες αλλά με την ιδιαιτερότητα ότι έχουν χαμηλό οριζόντιο σωλήνα (άλλα σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλα σε μικρότερο) που διευκολύνει αρκετά την είσοδο στο ποδηλατο και από μπροστά, στο "κατέβασμα" από τη σέλα, αλλά και μας προσφέρει μια μεγαλύτερη ευελιξία στην ενδυμασία μας.

Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε διαφορετικά ποδήλατα με χαμηλό οριζόντιο σωλήνα ώστε να επιλέξτε αυτό που είναι ιδανικό για εσάς και τη χρήση που θέλετε να κάνετε.

Σπαστά ποδήλαταΠοδηλατα με δυνατότητα αναδίπλωσης. Μερικά από τα καλά αυτής της κατηγορίας είναι: εύκολη αποθήκευση, το ότι το ίδιο ποδήλατο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διάφορους αναβάτες μιας και συνήθως εξυπηρετούν ύψη αναβατών από 140cm έως 190cm (για τα σπαστά 20") και επιτρέπεται η μεταφοράς τους με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Προτείνονται κυρίως για συνδυαστική χρήση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για λόγους εύκολης αποθήκευσης. Σε περίπτωση που θέλουμε να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα δεν είναι τα πιο ξεκούραστα ποδήλατα λόγο μεγέθους τροχού (συνήθως 20 ίντσες), αλλά και εύρους ταχυτήτων (τα περισσότερα σπαστά 20" έχουν μόνο πίσω ταχύτητες) συνήθως έχουν 6 έως 9 ταχύτητες.

Ηλεκτρικά ποδήλατα


Ποδήλατα με δυνατότητα ηλεκτρικής υποβοήθησης την ώρα που ποδηλατούμε.

Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε κανονικά το ποδήλατό μας χωρίς κάποια υποβοήθηση αλλά όταν χρειαστούμε βοήθεια (είτε για να πάμε πιο ξεκούραστα, είτε για να κάνουμε μεγαλύτερες αποστάσεις).

Επίσης με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορούμε να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα χωρίς καμία κούραση και έτσι να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς προς την εργασία μας.

Δείτε όλες τις κατηγορίες και κάντε την αγορά σας online εύκολα και γρήγορα εδώ ποδήλατα

Tip: Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά ποδηλάτου να δώσετε προσοχή στο μέγεθος του ποδηλάτου (ναι έχουν και τα ποδήλατα μεγέθη) γιατί εάν επιλέξετε λάθος μέγεθος, το ποδήλατο θα είναι από κουραστικό έως και επικίνδυνο.

Ποδήλατα

Εάν βρήκατε χρήσιμο τον οδηγό αγοράς ποδηλάτου, μοιραστείτε τον με τους φίλους σας ώστε να ενημερωθούν και αυτοί!

minimized="true"

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!