Δωρεάν Μεταφορικά!

Για παραγγελίες άνω των 100.00 €

Καλοκαιρινά Γάντια - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

10/07/2019
από Bike Mall

Τα ποδηλατικά γάντια μειώνουν τους κραδασμούς που περνάνε από τον δρόμο στον αναβάτη, μέσω του τιμονιού, εμποδίζουν τα χέρια να ιδρώσουν και να γλιστράνε στο τιμόνι και τα χειριστήρια ελέγχου και προστατεύουν τις παλάμες σε μια ενδεχόμενη πτώση.

Βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχουν τα καλοκαιρινά ποδηλατικά γάντια είναι ο καλός αερισμός είτε είναι τρυπητό από την πίσω μεριά είτε με κάποιο ύφασμα τύπου Lycra και τα ανοικτά δάκτυλα για καλό έλεγχο των χειριστηρίων και των μανετών.

Λεπτομέρειες που θα πρέπει να κοιτάξετε σε ένα καλοκαιρινό γάντι.

Παλάμες.

Το πιο σημαντικό μέρος του γαντιού, γιατί μέσω της παλάμης γίνεται όλη η επαφή του αναβάτη με το ποδήλατο. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι το πρώτο μέρος -συνήθως- του σώματος που έρχεται σε επαφή με την άσφαλτο σε μια πτώση.


Δέρμα Pittards.

Μαλακό και εύκαμπτο δέρμα που είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και απορροφάει την υγρασία, αλλά στεγνώνει δύσκολα. Μπορεί να σκληρύνει όταν είναι στεγνό, αλλά όταν φορεθούν ξανά-μαλακώνουν. Γενικά είναι πολύ ανθεκτικό υλικό.
Συνθετικό Suede: Στεγνώνει πιο εύκολα και είναι πιο εύκολο στην φροντίδα του, ενώ παράλληλα έχει καλύτερη πρόσφυση λόγο της ανάγλυφης υφής του. Παραμένει μαλακό καθ’ όλη την διάρκεια ζωής του.

Ενισχύσεις – Pads.

Στο μέρος της παλάμης, θα πρέπει να υπάρχει και μια ενίσχυση-pad ενσωματωμένη στο ανθεκτικό εξωτερικό υλικό. Οι ενισχύσεις βγαίνουν σε διάφορους τύπους, από λεπτές μέχρι αρκετά χοντρές και κάθε αναβάτης έχει την προτίμησή του.

Ενισχύσεις αφρού.

Οι περισσότερες ενισχύσεις αφρού είναι μονής στρώσης αφρού ελαστικού, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ των στρωμάτων υφάσματος της παλάμης και διαφέρουν σε σκληρότητα, αναλόγως της εταιρίας κατασκευής. Διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στο τέλος είτε συμπιέζονται είτε διαλύονται.
Ενισχύσεις τζελ: Συνήθως πιο μεγάλες σε πάχος από ότι οι ενισχύσεις αφρού, με εξαιρετική απόδοση στην απορρόφηση μικρών κραδασμών. Έχουν σκληρότερη αίσθηση από τις ενισχύσεις αφρού -οι οποίες όμως δεν απορροφούν κραδασμούς- αλλά θα πρέπει η όλη διαχείρηση της υγρασίας να γίνεται από το υλικό της παλάμης.

Σύσφιξη.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι σύσφιξης.

  • Κλείσιμο με Velcro: Απλό και καθημερινό. Εύκολο στην ρύθμιση και πολύ γρήγορο κατά το φόρεμα/βγάλσιμο των γαντιών.
  • Ελαστικό κλείσιμο: Μπορεί να αποφύγετε το περίεργο μαύρισμα, αλλά όταν βραχούν είναι πολύ δύσκολο να βγουν από τα χέρια.

Μήκος δακτύλων.
  • Κοντά γάντια – Half Finger: Ιδιαιτέρως δημοφιλή στην ποδηλασία δρόμου, χωρίς ακροδάκτυλα για απόλυτη αίσθηση των χειριστηρίων και των μανετών φρένων. Λόγω της αυξημένης αίσθησης είναι εύκολο να βγάζετε/βάζετε μικροπράγματα στις τσέπες του jersey.
  • Μακριά γάντια – Fullfinger: Προστατεύουν τις άκρες των δακτύλων από την τριβή και από τον ιδρώτα. Συχνά έχουν και ανθεκτικότερο υλικό στην παλάμη καθώς τις περισσότερες φορές είναι σχεδιασμένα για χρήση εκτός δρόμου (ποδηλασία βουνού).

Άλλα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν και θα κάνουν ευκολότερη την επιλογή σας.

  • Ανακλαστικό υλικό: Αυξάνει την ορατότητά σας, όταν κάνετε σινιάλο με τα χέρια κατά τις νυχτερινές ώρες. Το ανακλαστικό κομμάτι μπορεί να είναι μικρές γραμμές ή κάποιο καρτελάκι όπως για παράδειγμα η μάρκα.
  • Terry Thumbs: Μαλακό, απορροφητικό υλικό ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη ώστε να σκουπίζετε το πρόσωπό σας από τον ιδρώτα.
  • Προστατευτικό αρθρώσεων: Προστατεύει τις αρθρώσεις σας από γρατζουνιές και γδαρσίματα. Είναι κατασκευασμένο συνήθως από EVA ή από TPR, αλλά στα ακριβότερα μοντέλα μπορεί να συναντήσουμε και από κάρμπον ή κέβλαρ ώστε να έχει μεγαλύτερη αντοχή.
  • Pull Tabs: Κομμάτια πολύ ανθεκτικού υφάσματος ή δέρματος που βοηθάνε στο βγάλσιμο των γαντιών. Συναντώνται συνήθως στα γάντια με μακριά δάκτυλα.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!