Δωρεάν Μεταφορικά!

Για παραγγελίες άνω των 100.00 €

Ποδήλατο Βουνού – mountain bike

05/04/2018
από ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Ποδήλατο Βουνού – mountain bike  του Bikemall

Ποδήλατο Βουνού – mountain bike

Το ποδήλατο βουνού γνωστό σε όλους και ως (mountain bike) είναι ένα ποδήλατο που έχει κατασκευαστεί ειδικά για κίνηση μακριά από τους δρόμους της πόλης, σε έδαφος δύσβατο, με μεγάλες κλίσεις, ιδανικό για μονοπάτια σε βουνό. Οι παραπάνω συνθήκες που αναφέραμε απαιτούν γερή κατασκευή (επεξεργασμένο ατσάλι (κράμα) και αλουμίνιο), ειδικά τρακτερωτά λάστιχα, πολύ δυνατά φρένα και αμορτισέρ και ειδικό σύστημα σασμάν με πολλές (18 έως 27) ταχύτητες.

Σε όλη την Ελλάδα βέβαια, ο ορεινός όγκος της οποίας είναι κατάλληλος για τέτοιου είδους ποδηλασία, μπορεί κανείς να βρει ειδικά μονοπάτια (trails) και να χαρεί την ποδηλασία στη φύση όλο το χρόνο. Τέτοιες διαδρομές στην περιοχή της πρωτεύουσας υπάρχουν στην Πάρνηθα, στη Βαρυμπόμπη, στην Πεντέλη, και στο Διόνυσο. Περισσότερες όμως πληροφορίες για διαδρομές θα λάβετε από τα τοπικά ποδηλατικά σωματεία. Οι τιμές ενός ποδηλάτου ξεκινούν από περίπου €145 και μπορούν να ξεπεράσουν τα €5500, αναλόγως την κατασκευή του ποδηλάτου.

Υπάρχουν φορείς και σχολές που αναλαμβάνουν να σας διδάξουν τα βασικά για τη χρήση των ταχυτήτων και στο πέρασμα απότομων σημείων (κατηφόρες, πετρώδη εδάφη, νερά, πεσμένοι κορμοί κ.α.). Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη γιατί οι εδαφικές συνθήκες είναι απαιτητικές και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Η εκπαίδευση γίνεται από ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτές , ικανούς να σας μυήσουν σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον κομμάτι της ποδηλασίας, κατάλληλο μάλιστα για ποδηλάτες που λατρεύουν τη φύση και θέλουν να αποφύγουν την ποδηλασία στο κέντρο της πόλης και τους δρόμους.

Το mountain bike να αναφέρουμε ξεκίνησε από την Αμερική, πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα, μιας και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές. Από το 1996 ανήκει στα Ολυμπιακά αθλήματα.

Τι περιμένετε λοιπόν; Εξοπλιστείτε ανάλογα , πάρτε την παρέα σας, ανεβείτε στο κοντινότερο βουνό με τα κατάλληλα μονοπάτια και σίγουρα η εμπειρία θα σας ανταμείψει…!!! #bikemall

Βρείτε το κατάλληλο ποδήλατο βουνού μέσα από μία μεγάλη ποικιλία στην σελίδα μας πατώντας εδώ

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση
minimized="true"

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!