Δωρεάν Μεταφορικά!

Για παραγγελίες άνω των 100.00 €

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2020-2021-2022 - Επιδότηση Ηλεκτρικών Οχημάτων

31/07/2020
από ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Κινούμαι Ηλεκτρικά 2020-2021-2022 - Επιδότηση Ηλεκτρικών Οχημάτων του Bikemall1

Από τις 24/08/2020 μπορείτε να κάνετε αίτηση στο http://kinoumeilektrika.ypen.gr προκειμένου να επιδοτηθείτε με 20% για την αγορά ηλεκτρικού scooter και με 40% για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 800€.

Για έξτρα πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: THΛ. 2131513640 2131513643 2131513797 2131513128 2131513139 ή στο EMAIL : support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr.

Θα χρειαστεί να σας δώσουμε γραπτή υπογεγραμμένη προσφορά με τα στοιχεία του οχήματος για να την καταθέσετε μαζί με την αίτηση σας.

Η επιδότηση του προϊόντος ισχύει μέχρι και 6 μήνες μετά την έγκριση της.

Από 01/06/2022 έχει ξεκινήσει ο Β κύκλος του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και μπορείτε να δείτε τις Νέες πληροφορίες στον εξής σύνδεσμο: https://kinoumeilektrika2.gov.gr/main.html

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση

 • Όλα τα φυσικά πρόσωπα και ιδιώτες δικαιούνται ένα όχημα ανά ΑΦΜ.
 • Νομικές οντότητες ανεξαρτήτως μορφής (ατομική, ΑΕ, ΙΚΕ, ΕΕ,ΟΕ, ΕΠΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ) και μεγέθους (πολύ μικρή, μικρή, μεσαία και μεγάλη επιχείρηση) δικαιούνται τρία οχήματα ανά ΑΦΜ και έως έξι αν η εταιρεία διαθέτει δραστηριότητα σε νησιωτικό Δήμο.
Τα βήματα είναι τα εξής:

1) Συμπληρώνετε την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Για το Πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά" που θα βρείτε στο κάτω μέρος στη σελίδα μας.

2) Ένας εκπρόσωπός μας θα σας στείλει υπογεγραμμένη προσφορά στο e mail σας, με το ΑΦΜ και τα στοιχεία της εταιρείας μας για να μπορέσετε να την υποβάλετε στην ιστοσελίδα http://kinoumeilektrika.ypen.gr/

*Προσφορές δεν δίνονται για τα ηλεκτρικά ποδήλατα της εταιρείας Cube λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας τους. (προσφορά σε ποδήλατα της Cube λαμβάνετε μόνο εάν συμφωνήσετε στον χρόνο παράδοσης και προπληρώσετε το προϊόν).

3) Επικοινωνείτε μαζί μας μόλις εγκριθεί η επιδότηση σας και στην συνέχεια προχωράτε με την εξόφληση-προπληρωμή της παραγγελίας σας. Θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση πριν την εξόφληση της παραγγελίας για ενδεικτική ημερομηνία παράδοσης ή τυχόν έλλειψης του προϊόντος λόγω αυξημένης ζήτησης.

*** Επειδή όπως καταλαβαίνετε η ζήτηση είναι τεράστια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

***Εάν επιθυμείτε κάποιο όχημα το οποίο δεν είναι ετοιμοπαράδοτο αλλά στην σελίδα μας εμφανίζεται ''κατόπιν παραγγελίας'' θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας εξυπηρετήσουμε.

*** Εάν δεν καταφέρουμε να παραγγείλουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης της αίτησης σας και υποβολής νέας αίτησης μέσα από την εφαρμογή με το νέο μοντέλο που θα σας αντιπροτείνουμε.

Η μέσος χρόνος παράδοσης σε οχήματα κατόπιν παραγγελίας ενδέχεται να είναι 1-3 μήνες.


 • Με την αγορά και την παραλαβή του οχήματος σας από το BikeMall παραλαμβάνετε και την επίσημη απόδειξη ή τιμολόγιο.
 • Καταχωρείτε στην ιστοσελίδα http://kinoumeilektrika.ypen.gr/ την απόδειξη ή το τιμολόγιο αγοράς μαζί με την υπεύθυνη δήλωση όπου θα περιλαμβάνεται κατά την παράδοση του οχήματος σας και αναφέρει ότι το όχημα σας συναινεί με τους κανόνες της επιδότησης.
 • Τέλος θα χρειαστεί να κάνετε και εσείς μία υπεύθυνη δήλωση όπου θα βρείτε [εδώ]

Εντός λίγων ημερών θα κατατεθεί στο λογαριασμό τραπέζης σας το ποσό της επιδότησης που δικαιούστε.


Hλεκτρικό ποδήλατο ονομάζεται το ποδήλατο που εξοπλίζεται με βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης συνεχούς ονομαστικής ισχύος 250W, ο οποίος διακόπτεται στην περίπτωση που σταματήσουμε την ποδηλάτηση καθώς επίσης και όταν φθάσουμε ή ξεπεράσουμε τα 25km/h.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσθέτουν δύναμη στο πεντάλ σας, επιτρέποντάς σας να κάνετε περισσότερα χιλιόμετρα και να διασκεδάσετε περισσότερο. Για πολλούς ανθρώπους τα ηλεκτρονικά ποδήλατα τους βοηθούν:

 • Να διανύσουν μια μεγαλύτερη απόσταση σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα
 • Να μην ιδρώσουν
 • Στην καλύτερη σωματική τους ασφάλεια
 • Σε μια οικονομικότερη μετακίνηση
 • Να ανέβουν απότομες ανηφόρες χωρίς μεγάλη προσπάθεια
 • Να διασκεδάσουν

Τα βασικότερα σημεία που πρέπει να κοιτάξει κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι:

Χωρητικότητα μπαταρίας
Η χωρητικότητα της μπαταρίας υποδεικνύεται σε Watt-hours (Wh). Ανάλογα με τον κινητήρα, όσο μεγαλύτερο νούμερο, τόσο περισσότερα χιλιόμετρα θα διανύσετε με μία φόρτιση.

Ισχύς κινητήρα (Watt)
Σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο η ισχύς του κινητήρα καθορίζεται σε Watt. Στην Ευρώπη, η μέση ισχύς ενός pedelec περιορίζεται νομικά και ηλεκτρονικά στα 250 W. Ωστόσο οι περισσότεροι κινητήρες είναι ικανοί για πολύ περισσότερα watt, ώστε να αντέχουν τη συνεχή λειτουργία στα 250W.

Ροπή
Η ροπή, μετρούμενη σε νιουτόμετρα (Nm), περιγράφει την κινητήρια δύναμη με την οποία ο κινητήρας βοηθάει τον αναβάτη κατά το πετάλι. Όσο υψηλότερη είναι η ροπή, τόσο ισχυρότερη είναι η βοήθεια.

Χαρακτηριστικά ποδηλάτου

Η ποιότητα κατασκευής του σκελετού καθώς και τα περιφερειακά μηχανικά συστήματα είναι σημαντικά για την αξιοπιστία ενός ποδηλάτου. Προτιμήστε ποδήλατα με πολυετή ή εφόρου ζωής εγγύηση καθώς η καταπόνηση του ποδηλάτου είναι μεγάλη.

Κατηγορία ποδηλάτου

Η σωστή επιλογή κατηγορίας ποδηλάτου θα σας βοηθήσει στην καλύτερη εμπειρία οδήγησης του.

 • Να διανύσουν μια μεγαλύτερη απόσταση σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα
 • Να μην ιδρώσουν
 • Στην καλύτερη σωματική τους ασφάλεια
 • Σε μια οικονομικότερη μετακίνηση
 • Να ανέβουν απότομες ανηφόρες χωρίς μεγάλη προσπάθεια
 • Να διασκεδάσουν

Τα περισσότερα ηλεκτρικά ποδήλατα μπορούν να διανύσουν από 40-90 km ανάλογα το πρόγραμμα υποβοήθησης που έχει επιλεχθεί, το είδος της διαδρομής (βουνό ή πόλη) και το φορτίου που κουβαλάει

Οι περισσότερες μπαταρίες φορτίζουν σε 3 – 6 ώρες, ανάλογα με την χωρητικότητα τους και τον φορτιστή, μέσω απλής συμβατής οικιακής πρίζας.

Ο κάθε κατασκευαστής ποδηλάτου δίνει τη δική του εγγύηση, η οποία συνήθως είναι από 2 χρόνια μέχρι και εφόρου ζωής.

Παραδείγματα και οδηγίες

Ποιες είναι οι προδιαγραφές για να πάρω την επιδότηση του ηλεκτρικού ποδηλάτου;

Για την επιλεξιμότητα των ηλεκτρικών ποδηλάτων ορίζονται αυστηρά τα παρακάτω κριτήρια:

α) είναι εξοπλισμένα με βοηθητικό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης συνεχούς ονομαστικής ισχύος μικρότερης ή ίσης με 250 W, στα οποία η ισχύς του κινητήρα διακόπτεται όταν σταματήσει η ποδηλάτηση και μειώνεται σταδιακά και τελικά μηδενίζεται πριν η ταχύτητα του οχήματος φθάσει τα 25 χλμ/ώρα.

β) δεν διαθέτουν εγκατεστημένο μηχανισμό που να τα θέτουν σε καθεστώς αυτόνομης κίνησης (δηλαδή γκάζι) μέσω του ηλεκτροκινητήρα, εκτός της περίπτωσης που ο ανωτέρω μηχανισμός απενεργοποιείται όταν η ταχύτητα του οχήματος υπερβεί τα 6 χλμ/ώρα,

γ) εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του πεδίου εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε) 168/2013, σύμφωνα με την παράγραφο 2 (εδάφιο η) του άρθρου 2 αυτού και να συμμορφώνεται με τις διατάξεις του ισχύοντα Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που ισχύουν για τα ποδήλατα,

δ) πληρούν τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού προτύπου ασφαλείας προϊόντος ΕΛΟΤ EN 15194 ή τυχόν αντικατάστασή του και,

ε) διαθέτουν από τον κατασκευαστή τους ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο αυτού, Δήλωση συμμόρφωσης (Declaration of Conformity) που δηλώνει ότι το όχημα πληροί και συμμορφώνεται με όλες τις εφαρμοστέες ενωσιακές απαιτήσεις και τεχνικές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, του Κανονισμού (Ε.Ε.) 765/2008 και του προτύπου ασφαλείας προϊόντος ΕΛΟΤ EN 15194, ή τυχόν αντικατάσταση αυτού και έχουν τοποθετημένο σε εμφανή θέση, σήμα CE σύμφωνα με τον Κανονισμό (Ε.Ε.) 765/2008, καθώς και τη λοιπή σήμανση που προβλέπεται από το ανωτέρω πρότυπο ασφαλείας, ή τυχόν αντικατάσταση αυτού.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα ώστε να μπορέσει να συμμετέχει στην επιδότηση:

 • Να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτροκίνησης στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου.
  Για την καταχώρηση του αιτήματος, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ανεβάσει (upload) μια προσφορά πώλησης ηλεκτρικού ποδηλάτου από κατάστημα (φυσικό ή ηλεκτρονικό) καθώς και ένα έντυπο που να αποδεικνύει το ΑΦΜ του όπως το Ε3.
 • Η απάντηση της δημόσιας αρχής αναμένεται να δοθεί εντός 5-10 ημερών. Ωστόσο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προχωρήσει στην αγορά του ποδηλάτου άμεσα μετά την υποβολής του αιτήματος.
 • Η αγορά του ποδηλάτου θα πραγματοποιείται κανονικά στο κατάστημα όπου και καταβάλλεται η πλήρης αξία του ποδηλάτου. Η επιδότηση θα εκταμιευθεί στο λογαριασμό του δικαιούχου μετά την υποβολή των δικαιολογητικών εκταμίευσης. Κατά την αγορά ο αγοραστής θα πρέπει να λάβει από το κατάστημα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα υποβάλει.
 • Ο αγοραστής θα επιστρέψει στη πλατφόρμα της ηλεκτροκίνησης όπου θα πρέπει να ανεβάσει τα δικαιολογητικά εκταμίευσης. Αυτά είναι:
  1. Υπεύθυνη δήλωση πωλητή
  2. Υπεύθυνη δήλωση του ιδίου/αγοραστή.
  3. Απόδειξη αγοράς ποδηλάτου
  4. Φωτογραφία σειριακού αριθμού του ποδηλάτου
  5. Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού για τη κατάθεση της επιδότησης.
 • Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένει να λάβει στο τραπεζικό του λογαριασμό την επιδότηση.
Ποιο είναι το ποσό το οποίο επιδοτείται από το κράτος;


***Μιλάμε πάντα για ΛΤΠΦ δηλαδή ο ΦΠΑ δεν επιδοτείται****

Το ποσό που επιδοτείται από το κράτος είναι το 40% της αξίας του ποδηλάτου μέχρι το ποσό των €800. Η επιδότηση αυξάνεται κατά €500 οπότε φτάνει στα €1300 για τους πολύτεκνους.

Παράδειγμα 1

Ηλεκτρικό ποδήλατο αξίας €2500. Το 40% είναι €1000. Όμως λόγω του ότι ξεπερνά το μέγιστο ποσό, ο ενδιαφερόμενος θα λάβει 800€ επιστροφή μετά την αγορά του ποδηλάτου.

Παράδειγμα 2

Ηλεκτρικό ποδήλατο αξίας €1500. Το 40% είναι €600. Ο ενδιαφερόμενος θα λάβει €600 επιστροφή μετά την αγορά του ποδηλάτου.

Παράδειγμα 3

Ηλεκτρικό ποδήλατο αξίας €2000. Το 40% είναι €800. Ο ενδιαφερόμενος θα λάβει €800 επιστροφή μετά την αγορά του ποδηλάτου.

minimized="true"

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!

*