Δωρεάν Μεταφορικά!

Για παραγγελίες άνω των 100.00 €

Σχάρες Αυτοκινήτου

07/07/2016
από ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Σχάρες Αυτοκινήτου

Σχάρες Αυτοκινήτου

Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που συνδέεται άμεσα με το αυτοκίνητο, καθώς αν θέλετε να απολαύσετε μια ευχάριστη διαδρομή θα πρέπει να πάτε κάπου εκτός πόλης. Επίσης μπορεί κάθε σαββατοκύριακο να χρειάζεται να μεταφέρετε το ποδήλατο σας στο εξοχικό σας, μαζί με τα ποδήλατα των παιδιών σας. Η μεταφορά του ποδηλάτου σας λοιπόν με το αυτοκίνητο, προϋποθέτει και την απαραίτητη σχάρα αυτοκινήτου για ποδήλατα. Εμείς δε θα σας πούμε ποιον τύπο σχάρας αυτοκινήτου να διαλέξετε, καθώς αυτή είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή. Θα σας πούμε όμως τα χαρακτηριστικά τους, για να μπορέσετε να επιλέξετε με πλήρη γνώση και συνείδηση την καταλληλότερη για εσάς σχάρα αυτοκινήτου για μεταφορά ποδηλάτων.Συνήθως η επιλογή σχάρας αυτοκινήτου σχετίζεται με τον τύπο του αυτοκινήτου και με τον αριθμό των ποδηλάτων που θέλετε να μεταφέρετε.

Σχάρες οροφήςΑπό τις συνηθέστερες που κυκλοφορούν είναι οι σχάρες αυτοκινήτου οροφής, οι οποίες ασφαλίζουν στις μπάρες της οροφής και συγκρατούν το ποδήλατο από το διαγώνιο σωλήνα, ενώ οι τροχοί ασφαλίζουν στο αυλάκι και δένονται με ιμάντες. Τα πλεονεκτήματά τους είναι ότι ταιριάζουν με τους περισσότερους τύπους αυτοκινήτων και ότι σας βοηθούν να διατηρήσετε την πλήρη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου και κυρίως, την άμεση πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ. Από την άλλη μεριά, λόγω της αεροδυναμικής αντίστασης που δημιουργούν, αυξάνουν την κατανάλωση καύσιμου. Λογικά, δεδομένης της αντίστασης, μπορεί να αναμένει κανείς και μείωση της τελικής ταχύτητας, αν και αυτό μάλλον δεν απασχολεί κάποιον ο οποίος ετοιμάζεται για μια χαλαρή βόλτα με ποδήλατο. Σε κάθε περίπτωση οι σχάρες μεταφοράς ποδηλάτων οροφής είναι μία αξιόπιστη και οικονομική επιλογή.


Οπίσθιες σχάρες αυτοκινήτου για ποδήλατο. Σχάρες πόρτμπαγκαζ μεταφοράς ποδηλάτων.Οι οπίσθιες σχάρες αυτοκινήτου, είναι νεότερα μοντέλα που άρχισαν να κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια και τοποθετούνται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου με ιμάντες. Με αυτές τις σχάρες αυτοκινήτου μπορείτε να μεταφέρετε έως και τρία ποδήλατα. Η καλύτερη –από άποψη αεροδυναμικής– θέση τους περιορίζει το πρόβλημα της αυξημένης κατανάλωσης, ενώ η τοποθέτηση των ποδηλάτων είναι πιο εύκολη, καθώς η δουλειά γίνεται στο ύψος του οδηγού. Βέβαια, ισχύει ότι η σχάρα αυτοκινήτου αυτού του τύπου περιορίζει την πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ. Οι κατασκευαστές έχουν προβλέψει, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος κατά την τοποθέτηση του ποδηλάτου πάνω στην σχάρα αυτοκινήτου. Τακτικοί ποδηλάτες συμβουλεύουν να στερεώνετε στο πεντάλ του ποδηλάτου μια χοντρή κάλτσα, γιατί τα πεντάλ έχουν πιο «ατίθαση συμπεριφορά όταν προσπαθείτε να τα στηρίξετε στη σχάρα. Προσοχή επίσης χρειάζεται στο δέσιμο της ρόδας. Μπορείτε να αγοράσετε ιμάντες σχάρες αυτοκινήτου για να μπορέσετε να ασφαλίσετε τις ρόδες και τα διάφορα άλλα μέρη του ποδηλάτου σας κατά την μεταφορά του.


Σχάρες Αυτοκινήτου Κοτσαδόρου

Ίσως η πιο εύχρηστη επιλογή σχάρας ποδηλάτου αλλά και αρκετά δαπανηρή συνάμα. Εξαιτίας του μηχανισμού ανάκλησης που διαθέτουν αυτές οι σχάρες αυτοκινήτου σας βοηθούν να ανοιγοκλείνετε το πορτμπαγκαζ σας με ιδιαίτερη ευκολία.


Θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστες και επιπλέον πολλές από αυτές κλειδώνουν επάνω στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου σας. Ο κοτσαδόρος δημιουργεί ένα πρόσθετο κόστος στην τελική επιλογή αυτού του είδους σχάρας αυτοκινήτου αλλά σε κάθε περίπτωση σας συνιστούμε τις σχάρες κοτσαδόρου ανεπιφύλακτα.


Συμβουλές:


Η τοποθέτηση της σχάρας ποδηλάτου δεν είναι κάτι το τόσο δύσκολο που να μην μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Απλά, θα πρέπει να πάρετε αναλυτικές οδηγίες από τον έμπορο που προμηθευτήκατε τη σχάρα ή από το φυλλάδιο οδηγιών χρήσης, ώστε να μη γίνει κανένα λάθος και θέσετε σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική σας ασφάλεια, αλλά και των άλλων. Τοποθετήστε ανακλαστήρες φωτός, ώστε κατά τη νυχτερινή οδήγηση να είναι σαφές στους οδηγούς που ακολουθούν ότι έχετε τοποθετήσει σχάρα ποδηλάτου και άρα, η απόστασή τους από το όχημά σας πρέπει να ρυθμίζεται αναλόγως. Μην αφήνετε ποτέ τη σχάρα ποδηλάτου πάνω στο αυτοκίνητο εφόσον δεν μεταφέρετε ποδήλατα. Το επιβαρύνετε με επιπλέον κιλά, ενώ λόγω του αυξημένου μήκους δυσκολεύεστε στο παρκάρισμα. Όταν κυκλοφορείτε με τα ποδήλατα στη σχάρα οροφής, έχετε στο νου σας το αυξημένο ύψος του αυτοκινήτου. Εάν πρόκειται να μπείτε σε κλειστό πάρκινγκ ή αν κινείστε εκτός δρόμου, αυτό μπορεί να γίνει πρόβλημα. Εάν ο καιρός είναι βροχερός, καλύψτε τη σέλα του ποδηλάτου με ένα κομμάτι νάιλον και στερεώστε με ταινία. Έτσι, θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόλις σταματήσετε και η σέλα δεν θα μουλιάσει. Εάν χρησιμοποιείτε ιμάντες για να στηρίξετε τις σχάρες ή τα ποδήλατα, ελέγχετε τακτικά ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Οι καιρικές συνθήκες και η μακροχρόνια χρήση μπορεί να φθείρουν τον ιμάντα, με κίνδυνο να κοπεί. - Σε κάθε περίπτωση, οι ταλαντώσεις του αυτοκινήτου κατά την οδήγηση αλλά και η αντίσταση του αέρα μπορεί να γίνουν αιτία να χαλαρώσουν οι ιμάντες πρόσδεσης. Εάν κάνετε μακρύ ταξίδι, φροντίστε να ελέγχετε την τάση των ιμάντων όταν κάνετε σύντομες στάσεις. Εάν τοποθετήσετε σχάρα με ποδήλατα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, θα πρέπει να προσέξετε να μην κρύβεται η πινακίδα του και να είναι πλήρως ορατά τα φώτα. Σε καμία περίπτωση η σχάρα ποδηλάτου και τα ποδήλατα δεν πρέπει να περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού προς τα πίσω. Εάν πρόκειται να σταματήσετε και να απομακρυνθείτε από το αυτοκίνητο, ο κίνδυνος κλοπής των ποδηλάτων υπάρχει. Επιλέξτε σχάρες ποδηλάτου με κλειδαριά ή ρωτήστε αν διατίθεται κλειδαριά έξτρα. Γενικά, εάν δεν χρησιμοποιείτε τη σχάρα ποδηλάτου τακτικά, φροντίστε να την αποθηκεύετε σωστά για να αποφύγετε γδαρσίματα ή φθορά από υγρασία και χημικά. Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε, ελέγξτε εγκαίρως τη σχάρα και τους ιμάντες ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα την ώρα της αναχώρησης. Χρησιμοποιήστε τη σχάρα βάσει των προδιαγραφών της, όσον αφορά την τοποθέτηση, το δέσιμο των ποδηλάτων και το επιτρεπόμενο βάρος, και μην κάνετε αυτοσχεδιασμούς που μπορεί να προκαλέσουν φθορές στο αυτοκίνητο, απώλεια του ποδηλάτου ή καταστροφή της σχάρας ποδηλάτου.


Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!