Δωρεάν Μεταφορικά!

Για παραγγελίες άνω των 100.00 €

Προπονητήρια και Εσωτερική Προπόνηση

12/03/2019
από Bike Mall

Όταν πιάνει το κρύο και σκοτεινιάζει νωρίτερα τα απογεύματα, πολλοί ποδηλάτες σταματούν τις εξωτερικές προπονήσεις τους και τις βόλτες. Θέλεις ωστόσο να συντηρήσεις τη φόρμα που με κόπο “έχτισες” το καλοκαίρι και στη διάρκεια του χειμώνα; Η προπόνηση σε εσωτερικό χώρο μπορεί να είναι μια λύση. Δεν έχεις προπονηθεί ποτέ σε προπονητήριο κλειστού χώρου? Έχουμε 6 συμβουλές για σένα!

1. Βρες το κατάλληλο προπονητήριο που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Μόλις αρχίσετε να κοιτάτε για προπονητήρια, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Η εταιρεία Tacx διαθέτει διάφορα εσωτερικά, κατάλληλα για όλους τους ποδηλάτες. Ποιο προπονητήριο όμως σας ταιριάζει καλύτερα; Εξαρτάται από τις επιθυμίες και τους στόχους σας.

Υπάρχουν βασικά προπονητήρια και “έξυπνα” προπονητήρια. Τα “έξυπνα” προπονητήρια μπορούν να συνδεθούν με λογισμικό ποδηλασίας. Τα βασικά δεν έχουν αυτή την επιλογή (εκτός από το TACX Satori). Τα “έξυπνα” προπονητήρια συνδέονται με ένα υπολογιστή, tablet ή smartphone. Η ισχύς από το πεντάλ μεταδίδεται ασύρματα. Πολλά έξυπνα προπονητήρια είναι διαδραστικά. Σας κάνει το πρόγραμμα να οδηγείτε σε ανηφόρα; Η αντίσταση θα γίνει βαρύτερη αυτόματα. Αυτό είναι διασκεδαστικό εάν χρησιμοποιείτε το Zwift ή το λογισμικό και εφαρμογές Tacx, για παράδειγμα.

Οποιοδήποτε βασικό ή έξυπνο προπονήτηριο και να επιλέξετε θα εξαρτάται από τις επιθυμίες σας. Πόση δύναμη θέλετε να μπορείτε να παραδώσετε; Ποιο είναι το μέγιστο ποσοστό ανηφόρας που θέλετε να προσομοιώσετε; Πόσο ήσυχο πρέπει να είναι το προπονητήριο; Και ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Αν απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, θα δείτε ότι η επιλογή από την οποία μπορείτε να επιλέξετε, θα γίνει μικρότερη.

Μπορείτε να δείτε όλα μας τα προπονητήρια εδώ:

2. Προσδιορίστε τους στόχους προπόνησης

Πριν ξεκινήσετε, καθορίστε τον στόχο ή τους στόχους προπόνησης σας. Γιατί θα προπονηθείτε μέσα; Θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερη αντοχή; Θέλετε να κάψετε λίπος; Ή θέλετε να αυξήσετε την εκρηκτικότητα σας; Με βάση τους στόχους σας, μπορείτε να αποφασίσετε ποιο ποδηλατικό λογισμικό ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Το Tacx διαθέτει καινοτόμο λογισμικό εσωτερικής εκπαίδευσης. Οι συνδρομητές Tacx Premium ή Premium HD μπορούν να απολαύσουν μια βιβλιοθήκη γεμάτη υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές ταινίες, δομημένα εκπαιδευτικά σχέδια και workouts GPS. Τα δομημένα εκπαιδευτικά σχέδια διάρκειας 5 εβδομάδων είναι διαθέσιμα για διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Υπάρχει ένα σχέδιο για κάθε ποδηλάτη!

3. Βάλτε το προπονητήριο σας στη σωστή θέση

Ετοιμάστε τον εαυτό σας: η εσωτερική εκπαίδευση σημαίνει εφίδρωση. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι εκπαιδεύεστε στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Βρείτε στον εαυτό σας ένα δωμάτιο ή χώρο που δεν είναι πολύ ζεστό. Βοηθάει όταν ο χώρος σας είναι καλά αεριζόμενος. Εάν είναι απαραίτητο, ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα.

Τοποθετήστε ένα τραπέζι ή ένα μικρό ράφι όπου μπορείτε να τοποθετήσετε την οθόνη του υπολογιστή σας, φορητό υπολογιστή ή tablet. Ανάλογα με το προπονητήριο που έχετε επιλέξει, μπορεί να κάνει κάποιο θόρυβο. Σε αυτή τη περίπτωση ίσως θελήσετε να το τοποθετήσετε σε ένα μέρος όπου οι άλλοι άνθρωποι στο σπίτι σας ή οι γείτονες δεν σας ακούν πάρα πολύ.

4. Αποκτήστε τα σωστά αξεσουάρ

Μην ξεχάσετε να φέρετε αρκετά υγρά. Καθώς μπορεί να αισθάνεστε πολύ εφίδρωση, θα θέλετε να πίνετε κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Σας προτείνουμε επίσης να τοποθετήσετε ένα στρώμα κάτω από το προπονήτηριο σας και ένα κάλυμμα ιδρώτα στο ποδήλατό σας. Το στρώμα προστατεύει το δάπεδο σας καθώς θα απορροφά τις σταγόνες του ιδρώτα σας και θα διατηρεί σταθερή τη ρύθμιση. Το κάλυμμα ιδρώτα απορροφά επίσης τις σταγόνες του ιδρώτα σας, προκειμένου να προστατέψετε το ποδήλατό σας. Ίσως θελήσετε επίσης να αγοράσετε έναν καλό ανεμιστήρα για να σας κρατήσει δροσερό.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα Smart trainer, θα χρειαστείτε ένα φορητό υπολογιστή ή ένα tablet που να μπει μπροστά σας. Επιλέξατε έναν βασικό εκπαιδευτή; Χρησιμοποιήστε ένα σύνολο ηχείων για να ακούσετε μουσική ή να τοποθετήσετε μια οθόνη μπροστά σας για να παρακολουθήσετε τηλεόραση κατά τη διάρκεια της άσκησης σας.

5. Ξεκινήστε την εκπαίδευση

Τώρα που έχετε έναν στόχο και έχετε τοποθετήσει το προπονητήριο σας στον καλύτερο δυνατό χώρο, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε! Επιλέξτε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ταιριάζει με την καταλληλότητα και τους στόχους σας.

Ότι κι αν επιλέξετε, μην πηγαίνετε με φουλ ρυθμούς αμέσως. Σιγουρευτείτε ότι ξεκινάτε και δημιουργείτε το πρόγραμμα εκπαίδευσης ήρεμα. Μπορεί να είναι ωραία και ζεστά μέσα, οι μύες σας όμως δεν είναι έτοιμοι για άμεση δράση.

6. Διατηρήστε τη διασκέδαση

Μόλις αρχίσετε να γυμνάζεστε, θα παρατηρήσετε ότι η προπόνηση εσωτερικά είναι τελείως διαφορετική από ότι εξωτερικά. Εάν εκπαιδεύεστε έξω, χιλιόμετρα και ώρες μερικές φορές φαίνεται να πετούν. Για πολλούς ποδηλάτες, αυτό είναι διαφορετικό κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκπαίδευσης. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη διασκέδαση της προπόνησης. Εάν έχετε ένα διαδραστικό προπονητήριο, μπορείτε να οδηγήσετε με άλλους φίλους με διαδραστικούς εκπαιδευτές ή μπορείτε να μάθετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Επιλέξατε έναν βασικό εκπαιδευτή; Προσπαθήστε να βάλετε κάποια ανακατεμένη μουσική ή να παρακολουθήσετε ένα επεισόδιο στη τηλεόραση κατά τη διάρκεια μιας μακράς διαδρομής αντοχής.

Μην ξεχάσετε να απολαύσετε την προπόνηση. Εργάζεστε στο γυμναστήριο σας και θα είστε χαρούμενοι που έχετε εκπαιδευτεί στο εσωτερικό όταν ξεκινά η επόμενη σεζόν. Απόλαυσε τη διαδρομή!


Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!