Δωρεάν Μεταφορικά!

Για παραγγελίες άνω των 100.00 €

Ρούχα Ποδηλασίας - Χρήσιμες Συμβουλές

20/04/2016
από BIKEMALL BIKEMALL

οδήλατο στο κρύο: Τα κατάλληλα ρούχα - Ποδηλατικός Ρουχισμός

Όταν το κρύο κάνει για τα καλά την εμφάνιση του επηρεάζει τους περισσότερους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες, αλλά και γενικά όλους όσους αθλούνται έξω. Πως θα προστατευτούμε, ωστόσο, από το κρύο έτσι ώστε να συνεχίσουμε να ποδηλατούμε με μεγαλύτερη άνεση την περίοδο αυτή; Ένας κατάλληλος συνδυασμός ρούχων θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω ρούχα ποδηλασίας:

  • Τρυπητή ή λεπτή ποδηλατική φανέλα από μικροΐνες
  • Ποδηλατική μπλούζα από ελαστικό ύφασμα με μακριά μανίκια
  • Μακρύ ποδηλατικό κολάν ή ποδηλατικό παντελόνι με μαξιλαράκι
  • Ποδηλατικά Αντιανεμικά ή Ποδηλατικά Μπουφάν (jackets ποδηλασίας)
  • Ποδηλατικό Αδιάβροχο (σε περίπτωση βροχής)
  • Ποδηλατικά Γάντια
  • Ποδηλατικές κάλτσες
  • Μπαντάνα ποδηλασίας
  • Ποδηλατικά Παπούτσια


Ντυνόμαστε ανάλογα - Ρούχα ποδηλασίας:

Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η θερμοκρασία του σώματος μας καθορίζουν σημαντικά το ντύσιμο μας στο ποδήλατο. Για παράδειγμα, όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 11-15C, φορέστε εσωτερικά μία τρυπητή ή λεπτή αμάνικη φανέλα από μικροΐνες. Μια μπλούζα για ποδηλάτες από ελαστικό χονδρό ύφασμα εξωτερικά είναι απαραίτητη. Φορέστε, επίσης, ποδηλατικά γάντια και ποδηλατική μπαντάνα. Όσον αφορά για το κάτω μέρος του σώματος, ντυθείτε με ποδηλατικό παντελόνι ή ποδηλατικό κολάν τα οποία θα πρέπει να περιέχουν πάντα μαξιλαράκι στην περιοχή της λεκάνης. Αν η θερμοκρασία που επικρατεί είναι αρκετά χαμηλή (<10C), μπορείτε να φορέσετε επιπλέον μια κοντή ποδηλατική μπλούζα εσωτερικά ή αντιανεμικό ποδηλατικό γιλέκο εξωτερικά μαζί με την μακρυμάνικη μπλούζα για ποδηλάτες. Εναλλακτικά, ένα ποδηλατικό τζάκετ fleece μαζί με μια ισοθερμική ποδηλατική φανέλα, πράγμα που θα συμβάλει στην διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός σας σε σταθερά επίπεδα. Σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι σημαντικό ρόλο στο ντύσιμο παίζει τόσο η θερμοκρασία του περιβάλλοντος όσο και η ένταση της άσκησης. Για παράδειγμα, όσο χαμηλή είναι η ένταση της άσκησης, τόσο περισσότερα ρούχα χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την θερμοκρασία του σώματος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, όσο αυξάνεται η ένταση της άσκησης τόσο αυξάνεται η παραγωγή θερμότητας του σώματος μας και γι' αυτό είναι καλό να φοράμε λιγότερα ρούχα.


Χρήσιμες συμβουλές- Ποδηλατικός Ρουχισμός

1.Τα ποδηλατικά ρούχα να είναι κατάλληλα π.χ. από διαπνέον υλικό για να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει έτσι ώστε η ποδηλασία να είναι ευχάριστη δραστηριότητα.



2.Επίσης, πριν αποφασίσετε τι ρούχα ποδηλασίας θα φορέσετε αξίζει να συνυπολογίσετε ότι το πάνω μέρος του σώματος λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας και μειωμένης δραστηριότητας σε σχέση με τα πόδια κατά την διάρκεια της ποδηλασίας επηρεάζεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες.

3. Το ποδηλατικό αντιανεμικό τζάκετ είναι ιδανικό για τις παρατεταμένες κατηφόρες και όχι για το κρύο.


4. Να θυμάστε ότι φοράμε πάντα ποδηλατικό κράνος. Καλό επίσης είναι να φοράμε και ποδηλατικά γυαλιά ηλίου τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα για τον ποδηλάτη και τις δύσκολες συνθήκες.

Συμπερασματικά, ο ποδηλατικός ρουχισμός είναι απαραίτητος για την προστασία μας από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, η προσθήκη και η αφαίρεση ρουχισμού κατά την διάρκεια της ποδηλασίας μπορεί να κριθεί αναγκαία. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, να είστε σίγουροι, ότι κάθε προπόνηση ή βόλτα με το ποδήλατο σας θα είναι ευχάριστη και τον χειμώνα.


Το www.BikeMall.gr θα είναι εδώ για να σας δώσει και άλλες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να κάνετε άνετα και με ασφάλεια τις βόλτες σας με το ποδήλατο σας.

Όλο τον κατάλληλο ρουχισμό θα τον βρείτε στο σύνδεσμο http://www.bikemall.gr/rouxismos.html


minimized="true"

Newsletter

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις προσφορές και τα νέα μας!