Αναζήτηση με Courier

Λάστιχα Ποδηλάτων

14/06/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Λάστιχα Ποδηλάτων


Εδώ Θα βρείτε χρήσιμα αρθράκια για τα είδη των ελαστικών ποδηλάτων που θα επιλέξετε.Ολοκληρωμένη συλλογή από επώνυμα ανταλλακτικά για κάθε τύπο ποδηλάτου

20/05/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Ανταλλακτικά Ποδηλάτων

Μεγάλη και ολοκληρωμένη συλλογή από επώνυμα ανταλλακτικά για κάθε τύπο ποδηλάτου. Οι βασικές κατηγορίες επιλογής είναι ο σκελετός, το πιρούνι, οι ρόδες, το σύστημα μετάδοσης, τα φρένα, η σέλα, τα πετάλια, το τιμόνι και ο λαιμός. Καλό θα είναι να ξέρει κανείς τις προδιαγραφές του ανταλλακτικού και την συμβατότητα του με το ποδήλατο και τον εξοπλισμό του. Εδώ θα βρείτε διάφορα αρθράκια σχετικά με το πως θα επιλέξετε τα ανταλλακτικά του ποδηλάτου σας ανάλογα με την χρήση που κάνετε.

Ποδήλατα

17/05/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Χρήσιμα Ποδηλατικά άρθραΠαιδικά Ποδήλατα

10/05/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Αξεσουάρ Ποδηλάτου

09/05/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Αξεσουάρ Ποδηλάτου

Αξεσουάρ Ποδηλάτου

Εδώ θα μπορείτε να διαβάσετε διάφορα αρθράκια σχετικά με το πως να διαλέξετε τα κατάλληλα αξεσουάρ γι το ποδήλατο σας.


Ρούχα Ποδηλασίας - Χρήσιμες Συμβουλές

20/04/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Ποδήλατο στο κρύο: Τα κατάλληλα ρούχα - Ποδηλατικός Ρουχισμός


Όταν το κρύο κάνει για τα καλά την εμφάνιση του επηρεάζει τους περισσότερους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες, αλλά και γενικά όλους όσους αθλούνται έξω. Πως θα προστατευτούμε, ωστόσο, από το κρύο έτσι ώστε να συνεχίσουμε να ποδηλατούμε με μεγαλύτερη άνεση την περίοδο αυτή; Ένας κατάλληλος συνδυασμός ρούχων θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω ρούχα ποδηλασίας:

 • Τρυπητή ή λεπτή ποδηλατική φανέλα από μικροΐνες
 • Ποδηλατική μπλούζα από ελαστικό ύφασμα με μακριά μανίκια
 • Μακρύ ποδηλατικό κολάν ή ποδηλατικό παντελόνι με μαξιλαράκι
 • Ποδηλατικά Αντιανεμικά ή Ποδηλατικά Μπουφάν (jackets ποδηλασίας)
 • Ποδηλατικό Αδιάβροχο (σε περίπτωση βροχής)
 • Ποδηλατικά Γάντια
 • Ποδηλατικές κάλτσες
 • Μπαντάνα ποδηλασίας
 • Ποδηλατικά Παπούτσια


Ντυνόμαστε ανάλογα - Ρούχα ποδηλασίας:

Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η θερμοκρασία του σώματος μας καθορίζουν σημαντικά το ντύσιμο μας στο ποδήλατο. Για παράδειγμα, όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 11-15C, φορέστε εσωτερικά μία τρυπητή ή λεπτή αμάνικη φανέλα από μικροΐνες. Μια μπλούζα για ποδηλάτες από ελαστικό χονδρό ύφασμα εξωτερικά είναι απαραίτητη. Φορέστε, επίσης, ποδηλατικά γάντια και ποδηλατική μπαντάνα. Όσον αφορά για το κάτω μέρος του σώματος, ντυθείτε με ποδηλατικό παντελόνι ή ποδηλατικό κολάν τα οποία θα πρέπει να περιέχουν πάντα μαξιλαράκι στην περιοχή της λεκάνης. Αν η θερμοκρασία που επικρατεί είναι αρκετά χαμηλή (<10C), μπορείτε να φορέσετε επιπλέον μια κοντή ποδηλατική μπλούζα εσωτερικά ή αντιανεμικό ποδηλατικό γιλέκο εξωτερικά μαζί με την μακρυμάνικη μπλούζα για ποδηλάτες. Εναλλακτικά, ένα ποδηλατικό τζάκετ fleece μαζί με μια ισοθερμική ποδηλατική φανέλα, πράγμα που θα συμβάλει στην διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός σας σε σταθερά επίπεδα. Σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι σημαντικό ρόλο στο ντύσιμο παίζει τόσο η θερμοκρασία του περιβάλλοντος όσο και η ένταση της άσκησης. Για παράδειγμα, όσο χαμηλή είναι η ένταση της άσκησης, τόσο περισσότερα ρούχα χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την θερμοκρασία του σώματος μας σε φυσιολογικά επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, όσο αυξάνεται η ένταση της άσκησης τόσο αυξάνεται η παραγωγή θερμότητας του σώματος μας και γι' αυτό είναι καλό να φοράμε λιγότερα ρούχα.


Χρήσιμες συμβουλές- Ποδηλατικός Ρουχισμός

1.Τα ποδηλατικά ρούχα να είναι κατάλληλα π.χ. από διαπνέον υλικό για να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει έτσι ώστε η ποδηλασία να είναι ευχάριστη δραστηριότητα.2.Επίσης, πριν αποφασίσετε τι ρούχα ποδηλασίας θα φορέσετε αξίζει να συνυπολογίσετε ότι το πάνω μέρος του σώματος λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας και μειωμένης δραστηριότητας σε σχέση με τα πόδια κατά την διάρκεια της ποδηλασίας επηρεάζεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες.

3. Το ποδηλατικό αντιανεμικό τζάκετ είναι ιδανικό για τις παρατεταμένες κατηφόρες και όχι για το κρύο.


4. Να θυμάστε ότι φοράμε πάντα ποδηλατικό κράνος. Καλό επίσης είναι να φοράμε και ποδηλατικά γυαλιά ηλίου τα οποία είναι ειδικά κατασκευασμένα για τον ποδηλάτη και τις δύσκολες συνθήκες.Συμπερασματικά, ο ποδηλατικός ρουχισμός είναι απαραίτητος για την προστασία μας από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, η προσθήκη και η αφαίρεση ρουχισμού κατά την διάρκεια της ποδηλασίας μπορεί να κριθεί αναγκαία. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, να είστε σίγουροι, ότι κάθε προπόνηση ή βόλτα με το ποδήλατο σας θα είναι ευχάριστη και τον χειμώνα.


Το www.BikeMall.gr θα είναι εδώ για να σας δώσει και άλλες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να κάνετε άνετα και με ασφάλεια τις βόλτες σας με το ποδήλατο σας.

Όλο τον κατάλληλο ρουχισμό θα τον βρείτε στο σύνδεσμο http://www.bikemall.gr/rouxismos.html


Φτηνό ποδήλατο κάτω των 200 ευρώ

24/03/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Πολύ παρεξηγημένα αυτά τα ποδήλατα!

Και έχουν την καλή απόδοση / τιμή, αν σκεφτείς πως τέτοια ποδήλατα τα κρατάνε 15 χρόνια, χωρίς καν να βάζουν λαδάκι στην αλυσίδα. Είναι τα ποδήλατα που συναντάμε στα πολυκαταστήματα και σε ποδηλατάδικα της γειτονιάς.
Δεν τα συναντάμε σε hi-tech ποδηλατάδικα, που για να πάρεις ποδήλατο πρέπει να σκάσεις 1-2 μισθούς, απλά όπως λέω συνέχεια πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε, για να πάρουμε το σωστό ποδήλατο, για την δουλειά που το θέλουμε! Ποιος θα πάρει ποδήλατο με 100-150-200 ευρώ; Αυτός που δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Και αυτός που δεν έχει να δώσει τον μισθό του για ποδήλατο. Βασικά είναι ένα ποδήλατο για μετακίνηση στην πόλη και γενικότερα ένα ποδήλατο μικρών αποστάσεων, ειδικά αν δεν είναι στο μέγεθος μας που είναι πολύ πιθανόν.

Θα αναφερθώ στο τι προσέχουμε για να διαλέξουμε ένα φτηνό ποδήλατο:

Αφού δούμε τα κομμάτια ένα-ένα και τι προσέχουμε στο κάθε κομμάτι,απλά θα αναφερθώ σε κατηγορία mtb αν και σε όλες τις κατηγόριες ισχύουν τα ίδια πράγματα.

ΣΚΕΛΕΤΟΣ


 • Είναι σιδερένιος ή πολύ φτηνός αλουμινίου.
 • Δεν βρίσκουμε πολλά νούμερα και έχουν μεγάλη ελαστικότητα.
 • Γενικότερα κοιτάμε να είναι όσο το δυνατόν ποιο κοντά στα μέτρα μας.
 • Αν και εδώ έχουμε έλλειψη από νούμερα, αλλά δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα μιας και το προορίζουμε για μικρές αποστάσεις σε κατοικημένες περιοχές.
 • Εδώ κοιτάμε την εμφάνιση γιατί ποιοτικά δύσκολα θα βρεις διαφορές.

ΤΡΟΧΟΙ


Εδώ συνήθως παίζουμε από 7 ταχύτητες και κάτω για 2 λόγους.
Γιατί από 8 ταχύτητες και πάνω έχεις συνήθως μπλοκάζ στον τροχό, που σημαίνει ότι δεν παίζει το σίδερο καλά με μπλοκαζ, είναι και επικίνδυνο να έχεις μπλοκάζ σε σιδερένιο σκελετό, εκτός αν είναι καλής ποιότητας χρωμόλη πράγμα σπάνιο! Δεύτερον ανεβάζει το κόστος! Μπορούμε να πάμε σε μονόπατη αν θέλουμε κάτι φτηνό, δίπατη αν θέλουμε κάτι ποιο αντοχής και έχουμε παραπανίσια κιλά (εδώ να τονίσω ότι οι γυναίκες έχουν πάντα παραπανίσια κιλά κατά την άποψη τους και οι άντρες έχουν γοητεία κατά την άποψη τους). Βεβαία υπάρχουν και μονόπατες που είναι καλής ποιότητας και αντοχής αλλά το συναντάμε σπάνια.
Η επιλογή δική σας!

ΛΑΣΤΙΧΑ– ΣΑΜΠΡΕΛΕΣ


Ελαστικά βάζουμε slik γιατί προορίζεται για την πόλη. Διάσταση 1.25-1.75, τα τρακτεροτά σπάνια λάστιχα ποδηλάτου είναι ιδανική λύση αν και τις περισσότερες φορές έρχονται με τέτοια. Σαμπρέλα δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο εκτός αν θέλεις να αποφύγεις κάποια μειονεκτήματα και πας σε ενισχυμένη σαμπρέλα ή σαμπρέλα dh, απλά προσθέτεις βάρος περίπου 1kgr. Τιμή απλής σαμπρέλας 5 ευρώ. Τιμή ενισχυμένης 7-10 ευρώ. Είναι σημαντικό εάν κάνεις χρήση του ποδηλάτου σου μόνο στην πόλη να πάρεις λάστιχα ποδηλάτου χωρίς τακούνι.

ΣΕΛΑ

Εδώ παρόλο που η σέλα ποδηλάτου είναι σημαντικό κομμάτι, επειδή μιλάμε για ένα ποδήλατο μικρών αποστάσεων, βλέπουμε μια σέλα που να μας βολεύει και να είναι όμορφη. Συνήθως θα χρειαστεί να αγοράσετε κάποια σέλα που να ταιριάζει για την χρήση που θέλετε αλλά σε δεύτερο χρόνο.

ΛΑΙΜΟΙ-ΤΙΜΟΝΙΑ-ΝΤΙΖΑ ΣΕΛΑΣ

Τα ανταλλακτικά ποδηλάτου που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι πρώτης ποιότητας αλλά δεν θα σας δημιουργήσουν κανέναα πρόβληαμ.Ότι έχει πάνω είναι μια χαρά κοιτάμε μόνο ομορφιά και πάλι.


ΠΙΣΩ ΣΑΣΜΑΝ – ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΑΛΛΑΓΗ (ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ)


Κοιτάμε να είναι μια επώνυμη και όχι μια no-name, made in china.
Συνήθως παίζουν shimano, sram σε ποιοτικές.

ΚΑΣΕΤΑ-ΓΡΑΝΑΖΙΑ

Εδώ συνήθως βάζουμε shimano-sram ή κάποια συμβατή, για βρίσκεις και εύκολα εξωλκείς για όταν θέλεις να την αφαιρέσεις για λόγους καθαριότητας-service.

ΑΛΥΣΙΔΑ

Αναλώσιμο και θέλει μόνο καθάρισμα και λάδι για να μας βγάλει πολλά χλμ. Δε χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την κατηγορία ποδηλάτων.

ΔΙΣΚΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ούτε εδώ έχουμε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, μιας και αλλά πράγματα είναι ποιο σημαντικά, απλά αν μπορέσουμε να βάλουμε μια αλουμινίου έχει καλώς, αν όχι καλή καρδιά.

ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΒΗ

Προτιμούμε μια κλειστού τύπου, μεγάλης αντοχής και να μην θέλει τόσο συχνή συντήρηση.

ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Εδώ υπάρχουν 2 κατηγορίες αυτά με μοχλουδάκια και αυτά με grips, που είναι σαν να γυρνάς όλο το χερούλι για να αλλάξει ταχύτητα. Προσωπικά προτιμώ τα πρώτα, γιατί τα αλλά μετά από καιρό γλιστράνε τα χέρια σου και δυσκολεύεσαι να αλλάξεις ταχύτητες. Το μόνο που πρέπει να δώσετε σημασία είναι να είναι πάλι κάτι επώνυμο shimano-sram.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σε αυτή την κατηγορία ποδηλάτων μιλάμε για σιδερένιες αναρτήσεις ποδηλάτων, που μετά από λίγο δεν λειτουργούν και όταν λειτουργούν δεν διαβάζουν τίποτα. Απλά προσθέτουν αστάθεια στο ποδήλατο. Προτιμήστε ένα απλό σιδερένιο πιρούνι που θα πηγαίνει και πιο γρήγορα μέσα στην πόλη.

ΦΡΕΝΑ

Εδώ προτιμούμε αλουμινίου v-brake. Τα δισκόφρενα είναι κάκιστης ποιότητας και τα περισσότερα δεν δέχονται ανταλλακτικά τακάκια. Είχα δει κάποτε ένα από κοντά και τρόμαξα!! Ένα απλό αλουμινίου v-brake που είναι καλορυθμισμένο και καλοσυντηρημένο δεν θα έχει ποτέ πρόβλημα. Να πω επίσης πως συνήθως τα ποδήλατα αυτά έρχονται με v-brake σιδερένια τα οποία δεν κάνουν. Τα ποδήλατα αυτής της κατηγορίας δεν συνίστανται για μεγάλες αποστάσεις (γιατί είναι πιο ευπαθή), αλλά για μέσα στην πόλη για αποστάσεις max 5 χλμ είναι ότι πρέπει.Αν και έχω δει άτομα να κάνουν 50-60 χλμ πορεία με τέτοια ποδήλατα χωρίς πρόβλημα και έναν γύρο Ελλάδας.Το άλλο πρόβλημα είναι να βρεις κατάστημα να σου κάνει τις όποιες αλλαγές θέλεις. Να σου κάνει για να το φέρεις στο max των δυνατοτήτων του.

Απλά ελπίζω να βοήθησα σε αυτήν την παρεξηγημένη κατηγορία ποδηλάτων.

Ποδηλατικές Διαδρομές Στην Αθήνα

21/03/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Διαδρομές για ποδήλατο στα Νότια Προάστια της Αττικής

Μετά από έρευνα σας παρουσιάζουμε τις ποδηλατικές οδούς όπου μπορείτε να ακολουθήσετε εάν διαμένετε στα νότια προάστια της Αττικής.


Σταθμός Μετρό Νέου Κόσμου - Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης Ίλιον 12.6 km

Θησείο - Ίλιον - Θησείο 18.6 km μετ' επιστροφής

Θησείο - Περιστέρι (Μπουρνάζι) - Θησείο 12.9 km μετ' επιστροφής
Λίγη κίνηση, ασφαλής

Θησείο - Πατήσια (αρχές λεωφόρου Γαλατσίου)- Θησείο 11.2 km μετ' επιστροφής

Θησείο - Καλλιθέα (Πλατεία Δαβάκη) - Θησείο 8.2 km μετ' επιστροφής

Θησείο - Ψυχικό (Πλατεία Αγίας Σοφίας)- Θησείο 14.3 km μετ' επιστροφής

Θησείο - Φάληρο (Σταθμός Ηλεκτρικού)- Θησείο 15 km μετ' επιστροφής
Λίγη κίνηση, ασφαλής

Κολωνός (Λένορμαν - Παγκράτι (1ο Νεκροταφείο) 6.1 km
Ασφαλή

Νέος Κόσμος (Φραντζή) - Πανεπιστημιούπολη 10 km μετ' επιστροφής

Καισαριανή (Σκοπευτήριο) - Πλατεία Υμηττού2.2 km
Ασφαλής, λίγη κίνηση, και αποφεύγει τις ανηφόρες

Νίκαια Καλλιθέα Ελληνικό Νίκαια 30.7 km μετ' επιστροφής
Από κεντρικούς δρόμους

Κέντρο - Σταθμός Μετρό Αγ.Δημητρίου
Λίγη κίνηση, ασφαλής, με μια μεγάλη ανηφόρα

Σταθμός Μετρό Αγ.Δημητρίου - Κέντρο 3.7 km
Λίγη κίνηση, ασφαλής

Παραλία Πράπα - Ηλιούπολη 5.1 km
Λίγη κίνηση, ασφαλής, ελαφριά ανηφορική

Σταθμός Αγ.Δημητρίου - Παραλία Βούλας 11.6 km
Λίγη κίνηση, ελαφριά κατηφορική, χρησιμοποιεί μερικούς δρόμους αντίθετης ροής με χαμηλή όμως κίνηση.

Νέο Φάληρο - Διόνυσος - Πεντέλη - Νέο Φάληρο 73,2 km

Νέο Φάληρο-Πειραιάς-Μοναστηράκι 7.6km
ευθεια,ήσυχος δρομος με δενδράκια

Καλαμάκι - Δάφνη Ήρεμη αλλά ανηφορική, με λίγους μονόδρομους και χωματόδρομους

Άνω Πατήσια - Κολωνός 4,6 km

Βύρωνας - Μεσογείων 09.5km

Μεσογείων - Βύρωνας 10.2km

Αθήνα - Βύρωνας 5.5km

Βύρωνας - Ζωγράφου 3.6km
αρκετα ανηφορική διαδρομή

Άλιμος-Αργυρούπολη-Π.Φάληρο 13.1km
κίνηση στους κεντρικούς,ασφάλεια και ηρεμία στους παραλιακούς δρόμους

Γήπεδο Καραισκάκη- Ανω Καλαμάκι 9.2km

Ανω καλαμάκι-Θησείο 7.9Km

Λ.Βουλιαγμένης(νότια/ύψος ηλιουπολης) -> Πειραιάς (40 λεπτά) 11.6 Km
ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΝΗΦΟΡΑ - άνετη διαδρομή.

γεφυρα πουλοπουλου (θησειο) - νεα σμυρνη 5.4km

νεα σμυρνη - γεφυρα πουλοπουλου (θησειο) 6.1km

Παπάγος-ΟΑΚΑ(Νερατζιώτισσα)-Παπάγος 18.1 χλμ
Απαιτούμενος χρόνος : 1-1.30 ώρα ανάλογα το επίπεδο ποδηλασίας.
Περιλαμβάνει αρκετές ευθείες, λίγες ανηφόρες, μία παρατεταμένη απ Λ.Κύμης προς Νερατζιωτίσσης μέχρι την Κηφισίας και στα τελευταία 2 χλμ της επιστροφης απο Μεσογείων ανεβαίνοντας πρός Χολαργό και Παπάγο.

Ποδηλατόδρομος Κηφησιά - Μελίσσια 4 Km 20'
Ο ποδηλατόδρομος ξεκινά λίγο πάνω από τον ΗΣΑΠ και τελειώνει κάτω από τα φανάρια της Ερυθραίας (Χαρ. Τρικούπη και Κηφησιάς)

Άνω Μελίσσια -Δουκ. Πλακέντιας

Λουτρά Αλίμου - Φάληρο - Ιλισός - Κεραμικός 15,32 χλμ.

Μοσχάτο - Βουλιαγμένη Αρκετά ασφαλής και πολύ ωραία με θέα θάλασσα. 19-20 χλμ.

πηγή: http://www.podilates.gr/node/11

Ρύθμιση μπροστινού ντεραγιέ

22/01/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Ένα φοβερό άρθρο που θα σας λύσει όλες τις απορίες σχετικά με την ρύθμιση του εμπρόσθιου ντεραγιέ.

Πηγή www.podilates.gr

1. Αλλάζεις ταχύτητες από τη λεβιεδομανέτα και θέτεις τη αλυσίδα πάνω στο δίσκο μικρότερης διαμέτρου, οπότε ο εκτροχιαστής συστέλλεται.
2. Βιδώνεις τον ρεγουλατόρο (λίγο πριν τερματίσει) ώστε να βγουν όλα τα μπόσικα στο συρματόσχοινο.
3. Ξεσφίγγεις τη βίδα που συγκρατεί το συρματόσχοινο κι έτσι έχεις ελέυθερο-μαζεμένο (τερματισμένο το ελατήριο) τον εκτροχιαστή πάνω στον κάθετο σωλήνα.
4. Βιδώνεις/ξεβιδώνεις κάθε μία από τις 2 βίδες μέχρι να καταλάβεις ποια κάνει τι, ήτοι συστολή/διαστολή του εκτροχιαστή.
5. Αφού βρεις την κατάλληλη παίζεις ώστε το (εξωτερικό ως προς τον δ/β) πλαϊνό του εκτροχιαστή να απέχει ~1 χιλιοστό από την αλυσίδα η οποία βρίσκεται πάνω στο μικρότερο δίσκο.
6. Τεντώνεις το συρματόσχοινο όχι τόσο ώστε να διασταλεί ο εκτροχιαστής και σφίγγεις τη βίδα που συγκρατεί το συρματόσχοινο.
7. (το βήμα 1.) Αλλάζεις ταχύτητες από τη λεβιεδομανέτα και θέτεις τη αλυσίδα πάνω στο δίσκο μεγαλύτερης διαμέτρου, οπότε ο εκτροχιαστής διαστέλλεται.
8. (το βήμα 5.) Παίζεις με την άλλη βίδα ώστε το (εξωτερικό ως προς τον δ/β) πλαϊνό του εκτροχιαστή να απέχει ~1 χιλιοστό από την αλυσίδα η οποία βρίσκεται πάνω στο μεγαλύτερο δίσκο.
9. Επαναλαμβάνεις τα βήματα 5. & 8. μέχρι να βρεις τη βέλτιστη απόσταση των αντίστοιχων πλαϊνών του εκτροχιαστή ώστε να μην ακουμπά στην αλυσίδα.
Σίγουρα δεν θα το πετύχεις με την πρώτη.

Όπως θα καταλάβεις το εύρος κίνησης του εκτροχιαστή μεταξύ 1-3ου δισκακιού ώστε αυτός να μην ακουμπά στην αλυσίδα είναι ~1,5 χιλιοστό, αν δώσεις μεγαλύτερη απόσταση τότε οι αλλαγές δεν θα γίνονται σωστά.
Τον ρεγουλατόρο δεν τον πειράζω γιατί μου χαλάει την ευκολία αλλαγής των ταχυτήτων.

Πρέπει να έχεις το ποδήλατο πάνω σε επιδαπέδιο σταντ ώστε η πίσω ρόδα να γυρνά ελέυθερα και να μπορείς να κάνεις τις αλλαγές ταχυτήτων.

Αν έχεις αγοράσει πρόσφατα το ποδήλατο πρέπει να πας στον ποδηλατά σου να σου πάρει τους τζόγους και γενικά να το δει... είναι δωρεάν.

Ρύθμιση εμπρόσθιου εκτροχιαστή http://www.cyclist.gr/article.php?id=2372
Ρύθμιση οπίσθιου εκτροχιαστή http://www.cyclist.gr/article.php?id=1338

http://www.youtube.com/watch?v=mGgidUE8drE (1 Adjusting a v-brake)
http://www.youtube.com/watch?v=D0Xt_QCHD1U (2 Adjusting a rear derailleur)
http://www.youtube.com/watch?v=OfK7K4BuyKk (3 Repairing a broken chain)
http://www.youtube.com/watch?v=bsU2nEf2Tpc (4 Installing a new chain)
http://www.youtube.com/watch?v=J2N0t4OEUbc (5 Lubing a chain)
http://www.youtube.com/watch?v=xkGBajG4TPc (6 Adv. rear derailleur adjustment)
http://www.youtube.com/watch?v=YpndZOhlGd0 (7 Flat tire repair)
http://www.youtube.com/watch?v=1jiFSlqq90U (8 Seat & seatpost replacement)
http://www.youtube.com/watch?v=ngm6dr-1na0 (9 Front derailleur adjustment)
http://www.youtube.com/watch?v=x0H7zbSvdAc (10 Overall mountain bike setup)

Κατάλογοι Συνεργατών

20/01/2016
από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ

Κατάλογος Επιχειρήσεων epixeiriseis.gr Βρείτε οτιδήποτε ψάχνετε για αθλητικά είδη.

Mykosmos.gr Βρείτε ποδηλατικά καταστήματα κοντά στην περιοχή σας.

Δωρεάν Διαφήμιση Βρείτε εδώ αθλητικά είδη στο http://dwreandiafimish.blogspot.gr/

http://www.zoogle.gr/ Αθλητικά είδη Zoogle.gr Review BikeMall

http://www.mykosmos.gr/

http://www.madata.gr/

κουπόνι στοιχήματος

TOP 100 BEST GREEK SITES

http://www.listbox.gr/

https://kataxorisi.blogspot.gr/